Blic

Legenda o Zoranu Tončiću i dalje živi

Topola se još jednom setila svog prerano poginulog odbojkaša Zorana Tončića. Na memorijaln­om meču domaći Karađorđe odmerio je snage sa superligaš­em iz Kragujevca Radničkim, koji je slavio 3:1 u setovima.

- Ekipa „Blica“

Rezultat je bio u drugom planu, za snažnu ekipu iz Kragujevca bila je ovo jedna od poslednjih provera pred start prvenstva, a za drugoligaš­a iz Topole bila je ovo prilika da se podsete svog Tonke. Igrači su na start meča izašli u majicama sa likom sportiste koji je pre deset godina tragično izgubio život u saobraćajn­oj nesreći zajedno sa najboljim drugom Ivanom Jokićem. Predsednik kluba iz Topole Milan Nikolić pre meča uručio je dres sa brojem 10 Tončićevom sinu Luki, što je bio jako emotivan momenat za gledalište u kojem je bilo puno Tončićevih nekadašnji­h saigrača i prijatelja.

- Postaje tradicija da se pre početka sezone kroz jedan memorijaln­i meč setimo našeg prerano nastradalo­g saigrača, a veliku zahvalnost dugujemo ljudima iz Radničkog, koji su nam izašli na megdan i uveličali ovaj događaj. Prošlo je deset godina od vesti koja nas je potresla i urezala nam se u srca - poginuli su Zoran Tončić i Ivan Jokić. Znam da za Tončićevu porodicu njihove uspomene žive svaki dan, ali se često i mi setimo: je l‘ se sećaš kad je Tonka uradio ono, a jesam ti pričao kad je naš Gege uradio ovo... I sećamo se, svi. Bio je drug, prijatelj, brat, oslonac. Ovo je naš skromni doprinos tome da legenda o njemu nastavi da živi. Topola nema mnogo sportskih heroja, a Zoran je jedan od njih - kaže Nikolić.

Za Karađorđe je ovaj meč prvi u seriji pripremnih mečeva za ulazak u sezonu u kojoj je cilj jasan, ulazak u Prvu B ligu. Klub se dobro pojačao u letnjoj pauzi, stigli su Danilo Čolić i Srđan Milosavlje­vić.

- Dača Čolić je igrač ponikao u Topoli, vrsni korektor kakav nam je trebao. Milosavlje­vić, popularni Lučanac, prvoligašk­i je primač sa internacio­nalnim iskustvom i njih dvojica biće naše udarne pesnice u pokušaju da se vratimo

u viši rang takmičenja, gde je Karađorđu i mesto. Iskusniji smo za godinu dana, uz nas je ostao sjajni tehničar Uroš Urošević, a naš tandem srednjih blokera Nemanja Nikolić i Raša Jovanović je verovatno najbolji u ligi. Momci vredno treniraju, atmosfera je dobra, zajedno pratimo igre naše reprezenta­cije na Svetskom prvenstvu i nadamo se medalji – priča Nenad Manojlović, igrač i prvi trener tima, koji će i ove godine vući mladu ekipu napred, a veliki oslonac imaće u veteranu Dejanu Iliću, nekadašnje­m igraču Partizana i Mladog Radnika, čiji su minuti provedeni na terenu dragoceni.

Klub je u poslednjih godinu dana stao na noge, ne tako davno situacija je bila teška i praktično je brojao dane do gašenja. Najveći zadatak koji je sebi nova uprava postavila prošle godine bio je da klub ponovo pokrene mlađe kategorije za dečake.

- S ponosom mogu da kažem da klinci u Topoli ponovo treniraju i vole odbojku. Nastavili smo tradiciju legendarno­g nastavnika i trenera Miodraga - Mije Todorovića, i svaki dan pioniri pod vođstvom trenerskog tandema Milana i Nikole Nikolić vredno uče prve odbojkaške korake, ali uče i da budu saigrači i drugovi. Pozivam sve zaintereso­vane dečake od petog do osmog razreda da se priključe našim treninzima koji su potpuno besplatni - ističe legenda kluba, tehnički sekretar Radiša Manojlović Zeka.

Topola ima jednu zdravu odbojkašku priču, publika se vraća na tribine, atmosfera u klubu je sjajna, a ljudi uz uprave se nadaju još boljoj podršci gradskih vlasti. Ako se kockice sklope i ekipa ostane zdrava, Karađorđe se s pravom nada prolasku u viši rang.

CILJ KARAĐORĐA, KOJI SU POJAČALI ČOLIĆ I MILOSAVLJE­VIĆ, JESTE ULAZAK U PRVU B LIGU

 ??  ?? sećanje na TONKU: drugoligaš iz TOPOLE nikada neće zaboraviti zorana Tončića
sećanje na TONKU: drugoligaš iz TOPOLE nikada neće zaboraviti zorana Tončića
 ??  ??
 ??  ?? predsednik kluba nikolić i Tončićev
sin luka
predsednik kluba nikolić i Tončićev sin luka

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia