Blic

Sukob Murinja i Pogbe

VELIKI PROBLEMI U MANČESTER JUNAJTEDU POSLE ELIMINACIJ­E U LIGA KUPU OD DERBIJA Trener „crvenih đavola“je odlučio da Francuz više ne bude zamenik kapitena, a nije ga ni stavio u sastav.

- Aleksandar pijevac

Trener Mančester junajteda Žoze Murinjo potvrdio je da Pol Pogba više neće biti zamenik kapitena.

Vesti o tome počele su da kruže pred utakmicu u Kupu sa Derbi Kauntijem, koju je Murinjova ekipa iznenađuju­će izgubila posle izvođenja penala - 8:7, a u kojoj francuski reprezenta­tivac nije igrao.

Murinjo je navodno Pogbi na treningu, pred svim igračima, rekao da nikad više neće biti kapiten zato što nema odgovaraju­ći temperamen­t za obavljanje te dužnosti.

- Jedina istina je da sam ja doneo odluku da Pogba više neće biti zamenik kapitena. To je samo jedna zamisao koju ne moram da objašnjava­m - izjavio je Portugalac.

Izgleda da je sve počelo nakon što je Francuz kritikovao taktiku trenera na meču protiv Vulverhemp­tona, s kojim je Junajted igrao 1:1. Iako se osvajač Mundijala u Rusiji potom pravdao da su njegove reči mediji pogrešno interpreti­rali, očigledno je da između njega i portugalsk­og stručnjaka ne cvetaju ruže.

Na “Old Trafordu” očigledno nešto ne funkcioniš­e, što je potvrđeno i u utorak, kada su “crvenim đavolima” lekciju održao Derbi, koji sa klupe predvodi Frenk Lampard. Izveo je Murinjo veoma jak sastav na teren, očigledno rešen da na taj način prođe dalje, pa su od prvog minuta zaigrali Lukaku, Matić, Mata, Erera, Marsijal, Lingard... Ipak, ni to nije bila garancija za pobedu, iako je meč dobro počeo po domaće.

Tako je Junajted poveo več u trećem minutu, kada je Mata iskoristio dodavanje Lingarda i kao da je najavio da se “crveni đavoli” neće kockati, ali... U nastavku se situacija potpuno promenila, pošto je Derbi uspeo da senzaciona­lno preokrene golovima Vilsona i Meriota, ali je penale izborio Maruan Felaini, koji je u četvrtom minutu sudijske nadoknade poravnao. I na penal ruletu je viđena istinska drama, u sedam serija nije viđen nijedan promašaj sa bele tačke, strelac je bio i Matić, a u osmom izvođenju penala usledio je šok za Junajted! Kio je bio precizan i doneo je Derbiju prednost od 8:7, dok je Džons promašio i ostavio tim iz Mančestera bez prvog trofeja ove sezone. Tako se sada Murinjo nalazi u još težoj situaciji jer njegov tim igra neprepozna­tljivo i pruža partije ispod potrebnog nivoa.

Mančester junajted u subotu od 13.30 časova gostuje Vest Hemu

 ??  ?? pukla tikva: žoze murinjo i pol pogba trener fulama jokanović dao je šansu "#-godišnjem harviju eliotu, koji je tog dana imao pismeni zadatak u školi
pukla tikva: žoze murinjo i pol pogba trener fulama jokanović dao je šansu "#-godišnjem harviju eliotu, koji je tog dana imao pismeni zadatak u školi
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia