Blic

Verujemo u Petra, daćemo sve od sebe da pobedi bolest

ĐACI IZ NIŠA KOJI SU SE ODREKLI MATURSKE EKSKURZIJE DA BI POMOGLI LEČENJE ŠKOLSKOG DRUGA NAPREDUJE

- Ivana anđelković

Učenici odeljenja VIII/1 postali su pravi heroji cele Srbije zbog svoje humanosti, jer su se odrekli odlaska na ekskurziju kako bi novac uplatili za lečenje školskog druga koji je oboleo od teške bolesti.

Đake ovog odeljenja dočekala je loša vest na samom početku godine, njihov drug Petar Grujić oboleo je od podmukle, maligne bolesti – sarkoma. Vest da Petar mora na lečenje njegovi drugari najpre, a kasnije i cela škola primili su teško, ali ujedno i hrabro, jer su odlučili da učine sve kako bi sakupili novac za Petrovu borbu i lečenje u inostranst­vu.

Petrovi drugari, bez obzira na to što ne znaju koliko će njegovo lečenje koštati, uz dogovor i podršku direktorke škole Divne Stevanović, nastavnika i roditelja, pokrenuli su brojne akcije, te su u kratkom vremenu sakupili oko 150.000 dinara.

Učenica VIII/1 Mina Vasić kaže da je Petar dobar drug, da uvek svima priskače u pomoć, i da su, kada su čuli da se razboleo, odmah odlučili da mu moraju pomoći kako bi se što pre vratio da zajedno prave planove za srednju školu.

- Najpre smo rekli da se odričemo maturske ekskurzije i da dajemo novac, ali roditelji su rekli da će novac svakako uplatiti, pa ako neko želi, slobodno može i na ekskurziju, a biće pomoći i za Petra. Pripremili smo humanitarn­i koncert, nastupiće Oliver Katić i njegova škola pevanja. U sledećim nedeljama održaće se i humanitarn­i turnir u stonom tenisu, sakupljamo sekundarne sirovine, papir, karton, plastiku. Mi ne odustajemo - priča Mina.

Drugari kažu da se čuju sa Petrom svakodnevn­o, ali da ne govore o bolesti, već samo o planovima za budućnost, jer veruju u njega.

Vest o Petrovoj bolesti uznemirila je i direktorku Divnu Stevanović, koja veruje u Petrovu borbu i ponosna je na svoje učenike koji rastu u dobre ljude.

- Petar je divno dete i odličan učenik, dobar drug pre svega. U svakom slučaju, jedna kompletna ličnost. Još uvek se ne zna koliko je novca potrebno za lečenje, jer su roditelji pre nekoliko dana poslali disk sa poslednjeg snimanja za Nemačku i sada čekaju odgovor klinike. Detetu je bolest otkrivena u julu, a mi smo za to saznali 20. avgusta kada smo počeli sa radom. Njegovi drugovi, potreseni ovom vešću, čim su došli u školu 3. septembra odmah su pokrenuli brojne akcije, u kojima svi učestvuju, deca, roditelji, zaposleni... Na računu škole je trenutno oko 150.000 dinara, a humanitarn­i broj je juče otvoren. Svi verujemo u Petra i želimo da se vrati što pre, a što se dece tiče, oni su naš ponos, čak su se i oni najmlađi priključil­i akciji, što je dokaz da rastu u velike ljude - kaže direktorka škole Divna Stevanović.

 ??  ?? cela škola se uključila u akciju: direktorka divna stevanović sa učenicima PORED NOVCA OD EKSKURZIJE, ĐACI ORGANIZOVA­LI I HUMANITARN­I KONCERT I TURNIR U STONOM TENISU
cela škola se uključila u akciju: direktorka divna stevanović sa učenicima PORED NOVCA OD EKSKURZIJE, ĐACI ORGANIZOVA­LI I HUMANITARN­I KONCERT I TURNIR U STONOM TENISU

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia