Blic

Krstić i Tadić razmenili uvrede

BIVŠI PREDSEDNIK I NJEGOV SAVETNIK RATUJU NA TVITERU

- I. M. Jasnić

Teške reči na Tviteru razmenili su juče bivši predsednik Srbije Boris Tadić i njegov savetnik iz vremena dok je bio na vlasti, marketinšk­i stručnjak Nebojša Krstić. Sve se završilo ličnim uvredama.

Tadić i Krstić godinama su bili najbliži saradnici, a nakon promene vlasti, došlo je do zahlađenja odnosa. Posle nekoliko godina tišine, juče su na Tviteru razmenili teške reči. Sve je počelo tvitom bivšeg predsednik­a:

„Ako Dačić kaže da je sramota što kosovski Albanci susrete na hodniku u UN predstavlj­aju kao diplomatsk­i uspeh, kolika je tek sramota kada Brnabić i režimlije 30 sekundi slikanja i par razmenjeni­h reči sa Trampom prikazuju kao dokaz pozitivnog zaokreta politike SAD prema Srbiji“, napisao je Tadić.

Krstić mu nije prećutao, već je rekao da se zaokret vidi iz drugih stvari.

„Revidiranj­e stava SAD se vidi iz izjava zvaničnika. Ne iz slika... Inače, biti u opoziciji ne znači navijati protiv interesa sopstvene zemlje. Sem, naravno, ako nisi opozicija tipa Vuk Jeremić ili Zoran Živković“, naveo je marketinšk­u stručnjak.

Tadić je odgovorio: „Borba protiv ovakve mafijaške vlasti je najviša obaveza svakog ko navija za interese sopstvene zemlje. A oni koji uvek rade baš za svaku vlast navijaju isključivo za svoj lični interes, a nikad za svoju zemlju. I poslednji su koji bi trebalo da drže patriotske lekcije“, odbrusio je Tadić bivšem savetniku.

Ovaj komentar Krstić je uz čuđenje, nazvao „visokoparn­im mlaćenjem prazne slame”.

„Nažalost, ‘Nebojša Krstić‘ je prestalo da bude ime jednog čoveka, a postalo naziv jedne profesije koja ima mnogo sličnosti sa najstariji­m zanatom“, napisao je Tadić, na šta mu je Krstić odgovorio:

„Treba zaslužiti prijem u Đilasov i Miškovićev Savez za Srbiju.“Na Tadićev komentar da su „najveće moralne ništarije oni kod kojih je porast patriotizm­a i huškanja na političke protivnike njihovog gazde proporcion­alan rastu njihovih bankovnih računa”, Krstić je napisao da je „ova kritika Jeremiću i Đilasu na mestu.”

„Upućena je isključivo tebi“, dodao je Tadić, i potom dobio odgovor.

„Boris Tadić, to ti je danas sinonim za regresiju.“

Bivši predsednik je potom Krstiću napisao da je „veliki kompliment biti regresivan u zlom vremenu ovakvog naprednjaš­tva”.

„Ja mislim da je i rejting od jedan odsto koliko sad imaš preveliki kompliment“, zaključio je Krstić ovu diskusiju.

 ??  ?? bivši savetnik predsednik­a bivši predsednik sbije
bivši savetnik predsednik­a bivši predsednik sbije
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia