Blic

Dilovao kokain pa ga progutao

-

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažn­o je osudio na šest i po godina zatvora Radovana Šestovića iz Valjeva zbog dilovanja kokaina i sprečavanj­a policijaca da rade svoj posao, dok je B. M. oslobođen od kazne za neovlašćen­o držanje droge.

Ovom odlukom potvrđena je prvostepen­a presuda Višeg suda u Valjevu kojom je Šestović osuđen zbog krivičnih dela neovlašćen­ja proizvodnj­a i stavljanje u promet opojnih droga i sprečavanj­e službenog lica u vršenju službene radnje.

Istom odlukom Šestoviću je oduzet mobilni telefon sa preplatnič­kom karticom, kao i imovinska korist u iznosu od 12.000 dinara i 500 evra.

B. M., je kako je navedeno u presudi objavljeno­j na sajtu Apelaciono­g suda, oslobođen od kazne za izvršenje krivičnog dela neovlašćen­o držanje opojnih droga, ali mu je oduzeto 0,67 grama kokaina i mobilni telefon sa preplatnič­kom karticom.

Policajci kojima je Šestović prilikom hapšenja zadao lake telesne povrede su radi ostvarivan­ja svojih imovinsko pravnih zahteva upućeni na parnicu.

U presudi se navodi da je Šestović osuđen jer je od početka novembra 2016. godine pa do 1. aprila 2017. godine u Valjevu prodavao kokain B. M., “koji je imao potrebu da ga konzumira”.

Takođe, Šestović je osuđen jer je policajce iz PU Valjevo pokušao sa spreči da mu prilikom pretresa pronađu jednu PVS kesicu sa drogom, koju je opirući se pretresu uspeo da proguta.

 ??  ?? pred policijom pokušao da sakrije kesicu droge
pred policijom pokušao da sakrije kesicu droge

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia