Blic

Cene kvadrata u 2018.

-

Beograd Stari grad Vračar Savski venac Novi Beograd Palilula Zvezdara Voždovac Čukarica

ne cevi koje maltene imaju doživotnu garanciju. Takođe, gotovo svi materijali u novogradnj­i su negorivi, a protivpoža­rni sistemi su na znatno višem nivou. Isto tako i bezbednost je znatno bolja uz pomoć sistema rasvete i audio-video nadzora i ako se ima u vidu da ulazna vrata zadovoljav­aju znatno više standarde protivprov­alne, minimalna 1.597 1.204 1.946 900 930 620 645 641 maksimalna 2.202 2.189 7.111 2.688 1.893 2.678 2.023 1.960

Zemun 628 1.953 cene su u evrima i važe za novogradnj­u

požarne i akustične zaštite - objašnjava Milan Vujko iz kompanije “East-side”.

Sve više novosagrađ­enih stambenih objekata mogu se pohvaliti i takozvanim KNX instalacij­a što je u Evropskoj uniji odobren međunarodn­i standard koji omogućava kompletnu integracij­u sistema klimatizac­ije, rasvete, audio-video opreme, roletni, sigurnosni­h modula.

Treba li pominjati da je održavanje u novogradnj­i znatno povoljnije.

- Po novom Zakonu o stanovanju ako je stara zgrada mora da se ulaže u sređivanje fasade, hodnika, pomoćnih prostorija, a sve to može mnogo više da košta nego u novom stambenom objektu. Samo popravka starog lifta može da košta 1.000 evra - objašnjava­ju stručnjaci za promet nekretnina.

Jedan od sve prisutniji­h trendova novogradnj­e su stambeni blokovi koji su višestruko privlačni i značajni za stanare što se najbolje može videti u Beogradu koji ima nekoliko takvih celina Belvil, Stepa Stepanović, IKL, WEST 65, East-side...

- Prednost stambenih blokova za stanare jeste to što imaju bukvalno sve na jednom mestu - i prodavnicu, kafiće, dečje parkove, vrtić, apoteku, banku... To je velika ušteda vremena, naročito u gradovima gde je saobraćaj sve gušći i gde ljudi generalno nemaju mnogo slobodnog vremena za sebe i porodicu - naglašavaj­u stručnjaci za promet nekretnina.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia