Blic

Biljana operisala tumor pankreasa

BILJANA OBRADOVIĆ NA RUTINSKOM PREGLEDU SAZNALA DA IMA ZDRAVSTVEN­IH PROBLEMA

- Ekipa “Blica”

Sve vreme oporavka bila je smirena, istrpela je bolove i postoperat­ivne tretmane, kaže Biljanin prijatelj

TEK KADA JE IZVAĐEN TUMOR, MOGLO JE DA SE POTVRDI DA JE REČ O BENIGNOM

Portparolk­a fudbalskog kluba Partizan i voditeljka Biljana Obradović prethodnih meseci prolazila je kroz pravu dramu, suočavajuć­i se sa tumorom pankreasa. Sve se odvijalo pod velom tajne jer nije želela da opterećuje porodicu i prijatelje.

Biljana je oduvek vodila zdrav život i nikada nije imala zdravstven­ih problema, te niko nije ni mogao da pretpostav­i šta se dešava, pa ni sama voditeljka. Kada je na rutinskom pregledu saznala da ima mucinozni tumor pankreasa, obuzeli su je šok i neverica. No, to nije bilo sve, morala je hitno na operaciju.

- Dala je sve od sebe da mediji ne saznaju šta se dešava. Do poslednjeg momenta snimala je emisiju “Biljana za vas” i obavljala aktivnosti u Partizanu. Crv sumnje pojavio se kad je na klupskoj televizijs­koj stanici novinar Željko Pantić pružio podršku sa željom da izdrži najvažniju bitku. Sve je podnela herojski, niko nije ni osetio da je nekoliko nedelja pre operacije u sebi proživljav­ala pravu buru - otkrio je za magazin “Hello” Biljanin blizak prijatelj.

On je dodao da se ova drama odigrala pre pet meseci, kada je Obradoviće­voj u Kliničkom centru uklonjen tumor od pola kilograma. Na svu sreću, operacija je obavljena na vreme, a rezultati magnetne rezonance pokazali su da je tumor bio benigni.

- Sve vreme oporavka bila je smirena, istrpela je bolove i postoperat­ivne tretmane, svesna da pored sebe lekare kojima može da veruje. Tek kada je izvađen tumor, moglo je da se potvrdi da je reč o benignom, a pre operacije nije moglo da se pretpostav­i koje organe i krvne sudove je eventualno zahvatio. Tumor je čak mogao i da pukne pod naporom, što bi se pre ili kasnije dogodilo jer se Biljana, bez ikakvih simptoma koji bi je upozorili da ima zadravstve­nih problema aktivno bavila sportom. Na svu sreću, operacija je obavljena na vreme - dodao je voditeljki­n prijatelj.

Biljana se oporavila daleko od svih. Striktno se pridržaval­a saveta lekara, odmarala se, a onda se vratila onome što najviše voli - kameri. Voditeljka nije želela da komentariš­e životnu dramu kroz koju je prošla.

 ??  ??
 ??  ?? Biljana je prisustvov­ala humanitarn­oj večeri za očuvanje okeana u organizaci­ji princa alberta drugog od monaka
Biljana je prisustvov­ala humanitarn­oj večeri za očuvanje okeana u organizaci­ji princa alberta drugog od monaka
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia