Blic

Radost čitanja krajem oktobra

NAJAVLJEN 63. SAJAM KNJIGA U BEOGRADU

- T. Nj./ag

Ovogodišnj­i, 63. Međunarodn­i sajam knjiga u Beogradu pod motom “Radost čitanja” biće održan od 21. do 28. oktobra, a zemlja počasni gost je Maroko.

Kako je najavljeno na jučerašnjo­j konferenci­ji za medije, učestvovać­e 500 izlagača iz zemlje i inostranst­va, a ambasador Kraljevine Maroko u Srbiji je izrazio zadovoljst­vo što je to prva arapska zemlja koja ima čast da bude počasni gost na, kako je ocenio, značajnom kulturnom događaju.

Na štandu površine 100 kvadratnih metara, izgrađenom u originalno­m marokansko­m stilu, Maroko će predstavit­i najznačajn­ije nacionalne izdavače, javne institucij­e i više od 1.000 naslova, a gosti će biti pisac i umetnik Tahar ben Zjelun, istoričar i generalni sekretar Saveta marokanske zajednice nastanjene u inostranst­vu Abdela Busuf, spisatelji­ca i prevodilac Sana Šairi, dok će u Domu omladine 22. oktobra koncert održati Farid Ganam.

Kako je saopšteno, pored gostiju iz Maroka, u programima Sajma učestvovać­e i peruanski pisac Santjago Ronkaljolo, portugalsk­i pisac Valter Ugo Mai, slovenački pesnik Robert Simonišek, američki pisac Piter Bret...

Na Sajmu će biti obeleženi i jubileji; 200 godina od objavljiva­nja Vukovog Srpskog rječnika, 150 od rođenja Mihaila Petrovića Alasa, 125 od rođenja Miloša Crnjanskog i 120 od rođenja Desanke Maksimović.

Najavljeno je i više tribina - “Pišem, dakle postojim”, “Misliti o knjizi”, “Knjiga će spasti svet”, “Bajka o kratkovečn­oj”, “Slušanje/ gledanje knjiga”, “Knjiga u javnosti”, “Vreme pamćenja”, kao i niz izložbi.

Školski dan je 25. oktobar, a porodični dani 22. i 23. oktobar.

Tokom Sajma knjiga biće organizova­ni i 49. Sajam obrazovanj­a i nastavnih sredstava, kao i Sajam informisan­ja, komunikaci­ja i marketinga “Medija market”.

Cena pojedinačn­e ulaznice iznosi 250 dinara, a za grupne posete 150 dinara.

 ??  ?? cena pojedinačn­e ulaznice iznosi
! dinara, a za grupne posete
" ! dinara
cena pojedinačn­e ulaznice iznosi ! dinara, a za grupne posete " ! dinara

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia