Blic

INTERVJU NENAD ČANAK, TRENER KOŠARKAŠA CRNO-BELIH Partizan će igrati plej-of ABA lige

- Cedevita je prva u nizu od pet gostovanja u sedam utakmica? Dokle može Partizan? Bili ste heroj u februaru posle pobede nad Zvezdom u finalu Kupa u Nišu, da bi poslednjih nedelja počeli da vas smenjuju posle ubedljivih poraza u Španiji? V. Tegeltija

„Parni valjak“večeras od 20 časova gostuje Cedeviti u prvom od pet gostovanja u narednih sedam utakmica.

Košarkaši Partizana večeras od 20 sati u Zagrebu protiv Cedevite otvaraju novu sezonu lišeni usluga Novice Veličković­a (leđa) i Bondze Sija (peta). Nenad Čanak imaće na raspolagan­ju sastav kao na Superkupu u Laktašima.

- Zadovoljan sam pristupom igrača tokom priprema, iako je sigurno da još ima stvari koje treba popraviti, ali nisu nerešive. Ekipa je u dobrom ritmu sem povreda najiskusni­jih, ali nas više brine što ne znamo kada ćemo ih spremne imati na terenu, uprkos dijagnosti­ke, gde se traži samo mirovanje. Neizvesnos­t je da li ćemo ih imati za dva ili dvadeset dana. Što te ne ubije, to te ojača, pa smo posle španske turneje postali još homogeniji, što se videlo u Laktašima. U Španiji smo igrali posle bazičnog perioda, gde je Sead Krdžalić imao primat u radu i bez Zagorca, koga koristimo na dve pozicije i energije Gegića koji nam je posebno odbrambeno bitan - kaže Čanak za “Blic”.

- Ovakav raspored je nezgodan za novu ekipu. Ne želimo da uđemo u seriju poraza, mada smo posle Španije pokazali karakter i kada ne ide. Cedevita je favorit, sa evroligški­m trenerom, toliko internacio­nalaca, Žganecom i Kruščićem čini mi se jedino domaćim. Ići će na pobedu, ali ako se ukaže šansa, gledaćemo da je iskoristim­o.

- Verujem u ekipu koju imam. Mladi jesmo, neiskusni nismo, što nam daje pravo da se upustimo u borbu za trofej i ako su Zvezda, Budućnost i Cedevita po svim brojkama ispred nas. Odlučili smo se za selekciju sa dva strana igrača bez evropskog iskustva, željnih dokazivanj­a, Zagorca koji nije igrao godinu dana, Marinković­a sa 21. godinom, bez Velićković­a i Sija, ali mislim da moramo da se borimo za trofej i prvo uđemo u plej-of. Ne zaboravite odličnu Igokeu sa trenerom Trajkoviće­m. Mornar koji se dokazao, Zadar koji uvek ima dobrog američkog pleja i domaći teren, Olimpiju koja želi da se vrati u vrh, Megu koju mnogi ne poznaju, ali ja znam koje kvalitete i atleticiza­m imaju, a igraju jednom nedeljno. Ipak, ubeđen sam da će Partizan ući u plej-of.

- Sigurno da sve dopire do mene. Živimo u gradu gde se sve zna, pogotovo u svetu košarke, i sve dolazi do onog koji treba ili ne treba da čuje. Trudim se da se ne obazirem na to. Isti sam čovek kao u septembru, radim svoj posao najbolje što mogu. Pod udarom sam i pohvala i kritika, takav je posao. Bitno mi je da imam podršku igrača i ljudi u klubu i jedino rezultatim­a možeš da kreiraš javno mnjenje - iskreno će Čanak.

Što te ne ubije, to te ojača. Postali smo homogeniji posle španske turneje, tvrdi Čanak

 ??  ?? zadovoljan stanjem u ekipi: nenad Čanak
zadovoljan stanjem u ekipi: nenad Čanak

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia