Blic

A je šansa za „orliće”

IJE, SAOPŠTIO SPISAK IGRAČA ZA MEČEVE SA CRNOM GOROM I RUMUNIJOM

-

Nisam uopšte bio u dilemi da li da ga zovem ili ne. Ja gledam u budućnost. Ne treba trošiti reči na kvalitete Luke Milivojevi­ća, i ljudske i igračke. Ja njega nemam šta da proveravam. Znam kakav je igrač i koliko je kvalitetan. Ali sam hteo da proverim ove mlađe. Da vidimo kakav je Maksimović. Kakav je Lukić, sutra neko novi. To su bitne stvari. A svi vrše pritisak na mene. Ja nemam kompleks i alibi - istakao je Krstajić.

Napadač Ajntrahta Luka Jović nije pozvan u seniorsku selekciju.

- Što se tiče Jovića, Grujića i nekih mladih igrača, dogovorili smo se sa selektorom mlade reprezenta­cije, jer su oni potrebni da pomognu toj selekciji.

Dueli u Ligi nacija su kao poručeni da se više prostora da mladim fudbalerim­a.

- Igrači ne shvataju da je ovo lakši način da se ode na Evropsko prvenstvo. Mi smo posle Mundijala imali ideju da šansu damo mladim igračima. Utakmice koje dolaze i koje trenutno igramo su šansa da mladi “orlići” dobijaju šansu. Ipak su oni osvojili Svetsko prvenstvo u mlađim kategorija­ma. Kroz ovo takmičenje im dajemo šansu, na utakmicama u Ligi nacija, gde nam trebaju bodovi, treba nam rezultat, treba nam da podmladimo

ekipu. Krstajića može posebno da raduje što su napadači “orlova” Aleksandar Mitrović i Aleksandar Prijović u odličnoj golgetersk­oj seriji, pa bi mogli zajedno u špic.

- Što se tiče Prijovića i Mitrovića, imaju oni svoje kvalitete i sigurno da su bitni za reprezenta­ciju. Međutim, sistem igre koju mi igramo poslednjih godinu dana je takav da ne igramo sa klasična dva špica, ali sve je moguće. Naredne dve utakmice su mnogo bitne. Možda se pojavi

POŠTUJEMO CRNU GORU, ALI MI IDEMO NA POBEDU. ŽELIMO DA BUDEMO PRVI U GRUPI, KAŽE MLADEN KRSTAJIĆ

takva opcija.

Srbija će na gostovanju Crnoj Gori tražiti pobedu.

- Na naredne dve utakmice želimo da napravimo što bolji rezultat. Želimo da budemo prvi u grupi. Uz sve poštovanje prema Crnoj Gori, mi idemo na pobedu. Verujem u svoj tim. Igramo protiv prave ekipe i biće paklena atmosfera. Ali mi sigurno idemo u Crnu Goru da pobedimo. Sam sastav je manje više poznat u stručnom štabu. Nemam problem kod sistema igre, jer imamo 23 kvalitetna igrača. Treba svi da se osećaju ugodno i lepo. Moraju da znaju šta igraju i koja su im zaduženja. Bitno je da oni koji su pozvani znaju šta se od njih traži i zahteva. Igramo dve teške utakmice na strani. To su tri ekipe koje konkurišu za prolaz. Idemo da budemo prvi. Sve što ne bude kako treba, moja je greška. Ja kada odem odavde - otići ću čistog obraza - podvukao je Krstajić.

 ??  ??
 ??  ?? mijat gaćinović, krilni napadač ajntrahta iz frankfurta, vraća se među „orlove“
mijat gaćinović, krilni napadač ajntrahta iz frankfurta, vraća se među „orlove“
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia