Blic

Bitka za prvi trofej: Rukometni spektakl - Superkup u Mionici

-

brane trofej

Rukometni Superkup Srbije u obe konkurenci­je odigraće se sutra u novoj sportskoj hali u Mionici. Ovo će biti prvi put da se za ovaj trofej igra i u ženskoj konkurenci­ji. Prve će na teren dame, duel između šampionki iz Jagodine i osvajačica Kupa Bekamenta počinje u 15.30 sati. Potom će od 18 na teren rukometaši Vojvodine, branioci trofeja, i osvajač Kupa - Železničar iz Niša.

- Prvi put igramo za Superkup. To je lep uvod u takmičarsk­u sezonu za oba tima. Forma ekipe je u uzlaznoj liniji, ali oprezni smo sa procenama mogućnosti - rekao je trener rukometaši­ca Jagodine Dragan Markov, dok se njegov kolega na klupi tima Bekamenta Saša Bošković istakao da njegov tim ima visoke ambicije u sva tri takmičenja.

- Izrazitog favorita nema. Jagodina je ozbiljan klub, kolega Markov radi dobar posao. Ekipa je spremna i nadam se najboljem - podvukao je Bošković.

Trener rukometaša Vojvodine Boris Rojević optimista je pred duel sa Nišlijama.

- Očekujem neizvestan meč. Naša ekipa je u fazi uigravanja, ali daćemo sve od sebe da pobedimo i osvojimo prvi pehar ove sezone - jasan je Rojević.

Železničar će hendikepir­an.

- Krenuli smo u ozbiljne promene u igračkom kadru, nemamo pet igrača iz raznorazni­h razloga. Vojvodina je favorit za osvajanje trofeja, ali mi ćemo učiniti sve da pobedimo - zaključio je trener Želje Veselin Vujović. biti

Od 15.30 igraju Jagodina Bekament, a od 18 Vojvodina Železničar

 ??  ?? rukometaši vojvodine
rukometaši vojvodine

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia