Blic

A sad, po medalju!

Iako su poraženi od Poljske sa 3:0, “orlovi” su prošli u polufinale šampionata, gde će se sastati sa boljim iz sinoćnog duela SAD Brazil.

- Milan Zarić

Odbojkaši Srbije ostvarili su primarni cilj koji su zacrtali još pre početka Svetskog prvenstva, pošto su uspeli da se plasiraju u polufinale i boriće se za medalju! Izabranici Nikola Grbića su do, može se slobodno reći, podviga došli nakon što su redom rušili protivnike, u grupi su izvojevali tešku pobedu protiv Rusije, u drugoj fazi su prekinuli prokletstv­o protiv Francuske, ali ih je u polufinale i borbu za medalje poslao ubedljiv trijumf protiv Italije.

Već tada je bilo izvesno da će “orlovi” otići dalje, što je samo potvrđeno na meču protiv Poljske, koji su naši momci izgubili, ali je to bio poraz koji ne boli, baš kao što nije boleo onaj beznačajan u drugoj fazi. Odbojkaši Srbije su protiv Poljaka osvojili potreban broj poena kako bi na kraju zauzeli barem drugo mesto u grupi, pa su sinoć mogli na miru da sačekaju ishod mečeva i da vide na koga će se nameriti u polufinalu - Sjedinjene Američke Države ili Brazil.

- Evo, drugi put smo igrali protiv Poljaka kada je maltene sve bilo rešeno. Prvi put je to bilo kada smo se već kvalifikov­ali u drugu fazu, dok smo sad izgubili nakon što smo jednom nogom bili u polufinalu. Nadam se da ćemo se ponovo sastati, ovoga puta u borbi za medalju i uveren sam da će tada situacija na parketu biti znatno drugačija - istakao je selektor Srbije Nikola Grbić.

Ko god da dođe na megdan, jasno je da će imati vraški težak posao jer su ovi momci pokazali da

 ??  ?? svi očekuju da se naši reprezenta­tivci sa šampionata vrate kući sa odličjem NADAM SE DA ĆEMO SE SA POLJACIMA PONOVO SASTATI, I TO U BORBI ZA MEDALJU, KAŽE SELEKTOR GRBIĆ
svi očekuju da se naši reprezenta­tivci sa šampionata vrate kući sa odličjem NADAM SE DA ĆEMO SE SA POLJACIMA PONOVO SASTATI, I TO U BORBI ZA MEDALJU, KAŽE SELEKTOR GRBIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia