Blic

Srpkinje su spremne: Dominikana prva pada

SVETSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠIC­E U JAPANU

-

Svakako da smo favoriti, ali ih ne treba potceniti ni u jednom trenutku, moramo dobro da uđemo u tu utakmicu od samog početka - smatra Milena Rašić.

Ženska odbojkaška reprezenta­cija danas startuje na Svetskom prvenstvu u japanskom Hamacu, u grupi D u kojoj se nalazi sa Brazilom, Dominikans­kom Republikom, Portorikom, Kazahstano­m i Kenijom. Naše odbojkašic­e će u prvom kolu od 9.10 časova igrati protiv Dominikans­ke Republike.

- Konačno je došao i taj dan da se iz Hofua prebacimo u Hamamacu, gde ćemo početi SP. Uzbuđenje je veliko. Sve smo spremne i zdrave pre svega. Željno iščekujemo prvu utakmicu protiv Dominikans­ke Republike, poznajemo ih dosta dobro. Imali smo priliku da igramo s njima više puta. Čeka nas utakmica u kojoj će nam trebati dobar servis, zatim blok i odbrana da bismo mogli da se nosimo s njima. Svakako da smo favoriti, ali ih ne treba potceniti ni u jednom trenutku, moramo dobro da uđemo u tu utakmicu od samog početka smatra Milena Rašić. Optimizam je svuda .... - Ovo je moje prvo svetsko prvenstvo u seniorskoj konkurenci­ji. Presrećna sam što sam ovde, što sam deo ovog tima. Što se tiče samog prvenstva, dosta smo se spremale, imale smo tri ispitne utakmice, dve protiv selekcije Turske i jednu protiv Meksika. Uigrane smo, spremne smo za ovo. Dugo smo čekale ovo, dugo smo se spremale za ovo. Prvi protivnik je Dominikans­ka Republika, mi smo na papiru favorit. Ipak, s obzirom na to da je prva utakmica, moramo da shvatimo ovo obavezno da bismo završili u našu korist. U našoj grupi su, pored Brazila koji je prvi favorit za završni turnir, pored nas sve ekipe malo slabije, ali to ne sme da nas omete u onome što nas čeka - istakla je Teodora Pušić.

Premijerni meč na šampionatu Srbija će igrati od 9.20 sa Dominikano­m

 ??  ?? od odbojkašic­a se u japanu očekuje odličje
od odbojkašic­a se u japanu očekuje odličje

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia