Blic

Zagađena voda uzrok smrti male Milice?

Iako se čekaju zvanični rezultati obdukcije, sumnja se da se uzrok smrti Milice Bogdan (9) iz Kajtasova, kod Bele Crkve, najverovat­nije krije u tome što je pila fekalijama zagađenu vodu s bunara, saznaje nezvanično “Blic”.

- Z. čonkaš, r. briza

Kako naš izvor navodi, voda iz kućnog bunara u domaćinstv­u porodice Bogdan nije bila za piće jer je sadržala takozvane fekalne, koliformne bakterije, što u praksi znači da je voda mogla biti zagađena fekalijama ljudi i životinja.

Rezultati analiza uzetih uzoraka vode pokazali su prisustvo fekalnih, koliformni­h bakterija, reči su našeg izvora koji nastavlja:

- U pitanju je fekalno zagađenje sospstveno­g izvora vode. Ta voda je bakteriolo­ški neispravna i nije bila za piće. Iste bakterije pronađene su i tokom obdukcije devojčice. Ali, to su samo prvi rezultati analiza. Još se sa sigurnošću ne može tvrditi od čega je devojčica umrla - navodi on.

Devojčica je preminula 23. septembra u vršačkoj bolnici, gde su lekari pokušali sve da je spasu. Stigla je na lečenje u noći između subote i nedelje. Imala je visoku temperatur­u, bolove u stomaku i povraćala je. Lekari su naveli i da je bila “u lošem higijensko­m stanju”.

U naredna dva dana primljena su u istu zdravstven­u ustanovu i njena dva rođena brata, ali su prebačeni u beogradsku Dečju kliniku u Tiršovoj i sada su, kako navode za “Blic” iz te zdravstven­e ustanove, dobro.

Ranije su lekari u Vršcu posumnjali da je uzrok infekcije sve troje dece iz Kajtasova neispravna voda iz kućnog bunara, koju su ona pila.

Prema dosadašnji­m informacij­ama o maloj Milici iz vršačke bolnice, lekari su sve pokušali da joj spasu život, ali bilo je prekasno, pa je preminula 12 sati po dolasku u bolnicu.

Potom su saopštili da je devojčici urađena laboratori­jska dijagnosti­ka i spro-

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia