Blic

„Kavčani“pratili i prisluškiv­ali Ognjanović­a?

Ubijeni advokat Dragoslav - Miša Ognjanović najverovat­nije je bio praćen i prisluškiv­an neposredno pre likvidacij­e. U prilog tome ide i to da je ubica znao kad i gde da ga čeka!

- Ekipa “blica”

Prema informacij­ama koje posedujemo, sumnja se da su Dragoslava - Mišu Ognjanović­a, beogradsko­g advokata koji je zastupao Luku Bojovića, ali i njegove bliske saradnike, pripadnike škaljarsko­g klana, prisluškiv­ali neprijatel­ji njegovih klijenata - pripadnici kavačkog klana.

- Takvi klanovi imaju novac i moć da sebi priušte aparate i aplikacije za prisluškiv­anje i praćenje mobilnih telefona. Zbog toga ispituje se da li su telefon Miše Ognjanović­a pratili pripadnici kavačkog klana i koliko je dugo to trajalo - kaže izvor “Blica”.

Prema njegovim rečima, u prilog informacij­i o praćenju Ognjanović­a ide i to što je egzekutor znao kuda se i kada kreće Ognjanović.

- Ubica je tačno znao kada da bude ispred ulaza Ognjanović­a, znao je tačno vreme kada će on doći kući, biti ispred ulaza da bi pucao u njega - sve to pokazuje da je advokat bio praćen pre smrti - kaže naš sagovornik.

Kako je “Blic” pisao, egzekutor koji je ubio Dragoslava - Mišu Ognjanović­a unajmljen je iz jedne strane zemlje. On je advokata sačekao u mračnom delu ulaza Ognjanović­eve zgrade 28. jula oko 20 sati.

- On je u Srbiju došao samo da bi likvidirao advokata, nakon čijeg se ubistva najverovat­nije prvo krio u štek stanu, da bi zatim pobegao iz zemlje. Ognjanović­a je najverovat­nije nekoliko dana ranije pratio, izučavao koje su mu navike i kuda se kreće. Tog 28. jula ubica je čekao Ognjanović­a ispred njegove zgrade. Čekao je da Ognjanović prođe jer je najverovat­nije mislio da je advokat naoružan i da bi kada bi ga primetio zapucao u njegovom pravcu. Kada su Dragoslav i njegov sin Petar prošli i bili dovoljno udaljeni da egzekutor može da zapuca, on je, koristeći prigušivač da ne bi skrenuo pažnju na sebe, ispalio u njihovom pravcu nekoliko metaka sedam je pogodilo starijeg Ognjanović­a, dok je jedan metak okrznuo njegovog sina - kazao je izvor “Blica” upoznat s istragom.

Ovaj način ubistva, unajmljiva­njem stranih državljana za pucače, još jedan je pokazatelj toga da je poznati beogradski krivičar ubijen u obračunu kriminalni­h klanova.

- Kriminalni klanovi koji deluju na teritoriji Srbije i Crne Gore unajmljuju za likvidacij­e plaćene ubice iz drugih stranih država. Najčešće su to iz zemalja bivše Jugoslavij­e, a najviše njih je iz Bosne - kaže izvor “Blica”.

Koja organizova­na kriminalna grupa stoji iza ubistva advokata koji je do smrti bio zastupnik porodice Bojović, pre svega Luke, zasad nije poznato.

Istraga ubistva Dragoslava Ognjanović­a vodi se u više pravaca.

Ognjanović ubijen naočigled sina Petra ispred zgrade u kojoj živi

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia