Blic

Sa Trentom kao protiv Cedevite

„Pokušaćemo da igru iz Zagreba prenesemo na teren i protiv dobrih Italijana“, rekao je strateg crno-belih Nenad Čanak.

- Vladan TegelTija

Košarkaši Partizana su trijumfaln­o započeli novu sezonu, pošto su u prvom kolu ABA lige u gostima savladali favorizova­nu Cedevitu (87:84), što je bila odlična uvertira pred start Evrokupa. A u drugom najkvalite­tnijem evropskom takmičenju crnobele najpre čeka gostovanje Trentu (večeras, 20.30).

Trener tima iz Humske Nenad Čanak imao je dosta razloga za zadovoljst­vo posle pobede u Zagrebu, ali je ona brzo arhivirana jer se mečevi nižu kao na traci.

- Još prilikom žreba smo znali da će nas u Evrokupu čekati težak posao. To se i potvrdilo jer su ekipe u našoj grupi veoma kvalitetne. Ipak, verujem da ćemo u tih 10 utakmica prve faze takmičenja biti konkurentn­i za prolaz u top 16 - rekao je Čanak.

Za Trento strateg Partizana imao je samo reči hvale.

- Naš prvi rival u Evrokupu ima dobro ukomponova­n sastav, kao i trenera koji dugo radi u klubu, pa samim tim ima kontinuite­t u radu. Što se nas tiče, mi ćemo pokušati da dobro izdanje iz Zagreba, naročito iz prvog poluvremen­a, potvrdimo u Italiji i da pokušamo da dođemo do nove pobede - jasno je poručio trener crno-belih šta očekuje od izabranika na Apeninima.

Partizan će u Italiji igrati bez povređenog Bondže Sija, što je potvrdio i trener Čanak. Zato će svi ostali morati da rasporede teret, a gostovanja u Trentu se ne plaši Rade Zagorac.

- Sve ekipe u našoj grupi imaju kontinuite­t igranja u Evropi. Partizan mora biti konkurenta­n na svakoj utakmici i da ide na pobedu. Trento je pet-šest godina imao isti koncept i selekciju, sa dosta rada, možda ne lepo za gledanje, i mali broj poena. To je ekipa kojoj moraš da se suprotstav­iš energijom da bi tvoj napadački potencijal dosao do izražaja - izneo je svoja očekivanja Zagorac.

Navijači Partizana mnogo očekuju i od centra Đorđa Gagića, koji je pokazao mnogo na Superkupu ABA lige, ali i na meču protiv Cedevite, pa bi trebalo da predstavlj­a jedan od jačih aduta tima iz Humske u ovoj sezoni.

- Evrokup je iz godine u godinu sve kvalitetni­je takmičenje, samim tim se od nas očekuje da budemo na višem nivou. Uz maksimalnu požrtvovan­ost i angažovanj­e, verujem da ćemo biti ravnoprava­n rival svima. Večeras nas očekuje prvi meč u ovom takmičenju, i to ponovo na gostujućem parketu, ali ja sam ubeđen da smo u stanju da pokažemo i bolju igru nego u Zagrebu i da ćemo napraviti još jedan korak napred - istakao je Gagić.

Da podsetimo, crno-beli će posle gostovanja u Italiji igrati protiv Olimpije, što je samo početak paklenog rasporeda u oktobru, kada ih očekuju dueli na dva fronta.

 ??  ?? Trener nenad čanak Veruje da će iskusTVo kapiTena noVice VeličkoVić­a pomoći crnobelima da pobede TrenTo u prVom kolu eVrokupa
Trener nenad čanak Veruje da će iskusTVo kapiTena noVice VeličkoVić­a pomoći crnobelima da pobede TrenTo u prVom kolu eVrokupa

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia