Blic

Tri varijante kako da se igra bez Boaćija

- Đukanović

Napadač Crvene zvezde se nije oporavio od povrede zadnje lože i ostao je u Beogradu.

Kao vruć šamar navijačima Crvene zvezde odjeknula je vest da Ričmond Boaći neće igrati protiv Pari Sen Žermena. Napadač srpskog šampiona nije zalečio povredu zadnje lože zbog koje je propustio i mečeve sa Napretkom i Mladosti iz Lučana. Povreda Boaćija sve podseća na februar kada je reprezenta­tivac Gane propustio mečeve sa CSKA u Ligi Evrope, kada su Moskovljan­i eliminisal­i crveno-bele.

Trener Vladan Milojević je tako ostao bez glavnog oružja za atak na gol Parižana, međutim, i dalje ima dovoljno kvalitetni­h igrača za večerašnji meč.

VARIJANTA 1

- ZA OPTIMISTE

U odbrani dileme nema - Stojković, Savić, Degenek i Rodić će gotovo sigurno izaći na teren. Dva igrača ispred odbrane bi bila Jovičić i Krstičić, dok bi ispred mogli da igraju Ben, Čaušić, Marin, a u špicu Stojiljkov­ić. Međutim, ovo bi bila previše ofanzivna varijanta, za koju će se Vladan Milojević teško odlučiti.

VARIJANTA 2

- BEN U ŠPICU

Druga varijanta je da na mestu Bena zaigra Kafu, da najbolji fudbaler Zvezde dobije nešto ofanzivnij­i zadatak, a da Stojiljkov­ić ostane na klupi. To bi značilo da formacija izgleda Borjan Stojković, Savić, Degenek, Rodić - Krstičić, Jovičić Kafu, Čaušić, Marin - Ben.

VARIJANTA 3

- TRI FAJTERA

Ne bi čudilo da Vladan Milojević utakmicu započne nešto defanzivni­je, jačanjem sredine terena. U tom slučaju bi se u timu našao i Jovančić, pa bi Zvezda igrala formaciju 4-3-2-1. Ispred standardne odbrane našli bi se Jovičić, Krstičić, koji bi igrao po levoj strani, i - Jovančić. Marin, Čaušić i Ben bi bili zaduženi za kontranapa­de, dok bi se ostatak ekipe usredsredi­o na defanzivne zadatke.

Bitno je napomenuti da je Pavkov pokazao koliko znači crveno-belima kada nisu u prilici da igraju pozicioni napad. Tada duge visoke lopte idu na njega, on ih spušta za saigrače, pa Zvezda na taj način traži šansu u napadu. Njegova uloga bila je velika u prolazu Salcburga, a videlo se i na utakmici sa Napolijem da njegov ulazak menja stvari na terenu. Iako ga je Milojević uvodio sa klupe kao keca u rukavu, možda je baš meč sa Parižanima prilika da se ofanzivni deo igre od starta prilagodi Pavkovu.P.

 ??  ?? povreda je ipak jača od boaćija
povreda je ipak jača od boaćija

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia