Blic

Tuhel: Ne smemo da potcenimo Zvezdu

- Stadion: “Park prinčeva”. Kapacitet: 47.929 gledalaca. Sudija: Artur Soareš Dijaš (Portugal). PSŽ - C. zvezda Napoli - Liverpul 1. Liverpul 1 1 0 0 2. C. zvezda 1 0 1 0 3. Napoli 1 0 1 0 4. PSŽ 1 0 0 1 18.55 21 3 1 1 0 A. Pijevac

Znam da svi volite sastav sa Nejmarom, Mbapeom, Kavanijem i Di Marijom, rekao je nemački stručnjak.

Trener Pari Sen Žermena Tomas Tuhel kaže da njegovi fudbaleri u miru dočekuju meč sa Crvenom zvezdom. Parižani su u domaćem prvenstvu vezali osam pobeda u osam mečeva, ali je utisak pokvario poraz od Liverpula (3:2) u prvom kolu.

Nemački stručnjak je svestan da bi još jedan kiks umanjio šanse njegovom timu da se plasira u drugi krug, dok mediji u Francuskoj strahuju da će “sveci” potceniti srpskog prvaka.

- Nadam se da se to neće dogoditi. Iz meča u meč moji fudbaleri napreduju i sve smo biliže glavnoj ideji, a to je da igramo kao tim. I to je sada najvažnije. Zadovoljan sam načinom na koji razmišljam­o na terenu. Moramo da budemo koncentris­ani, što znači da večeras ne smemo da dozvolimo padove, odnosno ne smemo da odigramo slabije nego što smo igrali do sada - zagonetan je Tuhel.

On, međutim, nije odgovori na pitanje da li će igrati u najjačem sastavu, sa Mbapeom, Nejmarom, Kavanijem i Di Marijom.

- Postoje brojne mogućnosti. Naravno, svi žele da njih četovoricu vide na terenu jer su oni fudbaleri koji mogu da naprave razliku, bez obzira na renome protivnika. Ali ne bi trebalo da zaboravimo i da smo pobeđivali i bez Mbapea i Nejmara. Takođe, Kavani se odmarao protiv Nice. Ne mogu da vam kažem startnih 11 za meč sa Zvezdom.

Tuhel nije komentaris­ao vrline i mane Crvene zvezde, verovatno svestan snage svog tima, već je najveći deo vremena proveo odgovaraju­ći na pitanju o porazu u Liverpulu.

- Znam šta svi vole pobede, pobede i samo pobede. Međutim, šta ćemo sa izgubljeni­m mečevima? Pari Sen Žermen mora da uči i posle teških trenutaka jer je to najbolji način da više nikada ne dođemo u takvu situaciji. U Liverpulu nismo igrali dobro, osim u periodu kada smo postigli dva gola za izjednačen­je. Sve ostalo je bilo skromno za naše standarde. Cilj je da svih 90 minuta odigramo u jakom ritmu, a to, složićete se, nije lako.

Nejmar je od početka sezone dao sedam golova na sedam mečeva, međutim utisak je da Brazilac još nije u top formi.

- Trebalo bi da vam bude jasno da on još nije 100 odsto spreman. Nije ni stigao da se oporavi od povrede i operacije, a morao je na Svetsko prvenstvo. Da li je meč sa Crvenom zvezdom idealan za njegov novi početak? Ne znam, videćemo. Biće on pravi kada je najpotrebn­ije - dodao je Tuhel.

Mediji u Francuskoj veruju da će Pari Sen Žermen igrati u najjačem sastavu, sa udarnom trojkom u napadu, kao i sa Di Marijom i Veratijem. Parižani žele da ostave snažan utisak i da konačno prestanu priče o neuspehu protiv Liverpula.

 ??  ?? zanima ga samo pobeda: tomas tuhel
zanima ga samo pobeda: tomas tuhel
 ??  ?? biće važan adut parižana protiv zvezde: anhel di marija
biće važan adut parižana protiv zvezde: anhel di marija

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia