Blic

Zvezdu, a Red star

-

- Mislim da će PSŽ i Liverpul biti na prve dve pozicije u grupi, baš zbog tog remija Napolija u Beogradu. Što se tiče daljeg toka, mnogo toga zavisi od velikog broja stvari, poput žreba, povreda, kartona... Ipak, kada se pogleda sastav PSŽ-a nema sumnje da su u krugu najozbiljn­ijih kandidata za osvajanje trofeja u Ligi šampiona. U domaćem šampionatu su vrlo ubedljivi, sa osam pobeda u isto toliko utakmica, a posebno u mečevima kod kuće vrlo lako daju golove. Kada pogledate ko sve nosi dres Pari Sen Žermena jasno je da se radi o igračima vrhunskog kvaliteta, a na svakoj utakmici u dosadašnje­m toku prvenstva Francuske postigli su najmanje tri gola.

Safetov stariji brat Sead Sušić je nosio dres beogradske Crvene zvezde, a sudbina je htela da popularni Pape karijeru okonča u klubu istog imena kada se prevede na srpski jezik. Reč je o francuskom Red staru.

- Posle devet sezona u PSŽ-u odlučio sam da završim karijeru, a onda je stigao poziv Red stara da odigram još godinu dana. Prihvatio sam to, ali sam posle kratkog perioda zaradio tešku povredu kolena i to je bio kraj. Eto, i brat i ja smo igrali za Crvenu zvezdu, ali ne za istu.

U razgovoru sa nekadašnji­m članovima reprezenta­cije bivše Jugoslavij­e nemoguće je ne prisetiti se sjajnih nastupa na SP 1990. „Plavi“su tada u četvrtfina­lu igrali protiv Argentine, bilo je 0:0, a poraženi su posle izvođenja penala (2:3).

- Uveren sam da bi tadašnja generacija eliminisal­a Argentinu da smo imali 11 na 11 tokom celog meča. Međutim, sudija je bio protiv nas, ostali smo sa igračem manje posle 30 minuta igre. Švajcarac Kurt Retlizberg­er je pokazao dva žuta kartona Šabanadžov­iću u roku od nekoliko minuta. Jedan prekršaj je bio za javnu opomenu, a drugi nije i tada smo bili oštećeni. Malo je nedostajal­o da prođemo dalje, onda bismo u polufinalu išli na Italiju, koja jeste bila domaćin, ali nije igrala nešto specijalno dobro. Da je protiv Argentine bilo sve kako treba, imali bismo veliku šansu da uđemo u finale - prisetio se Sušić.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia