Blic

A sada, juriš na prvo mesto

- M. Zarić

Naše devojke se danas sastaju sa Kazahstano­m (9.10), a već sutra igraju protiv Portorika.

Odbojkašic­e Srbije su odlično započele Svetsko prvenstvo u Japanu, pošto su ostvarile sve tri pobede, a ubedljivim trijumfom nad Brazilom obezbedile su plasman u drugu fazu. Ipak, ne žele da se na tome zaustave, već je cilj da se trijumfom protiv Kazahstana (danas, 9.10) dođe na korak do prvog mesta u grupi C.

- Odradile smo najveći deo posla kada smo najtežeg rivala u našoj grupi (Brazil) pobedile. Ostale su još dve utakmice. I tu očekujem dobru igru i pobede. Verujem u ekipu i mislim da ćemo uspeti da ostvarimo cilj - istakla je Bojana Živković, tehničar naše reprezenta­cije.

Koliko je igra izabranica Zorana Terzića na visokom nivou, svedoči to što dosad nijedan set nisu izgubile, pošto su bile maksimalne i protiv Dominikans­ke Republike, Brazila i Kenije. Posle Kazahstana sledi i duel sa Portorikom, a na tim mečevima Srbija ima priliku da obezbedi prvo mesto u grupi, maksimalan broj bodova koji se prenosi u drugu fazu, a samim tim i lakši put do šest najboljih selekcija na svetu. - Do sada smo pokazale da smo sazrele kao ekipa i da nije bitno ko je preko puta. Koncentris­ano ulazimo u svaki meč. Ne verujem da će išta da se menja. Znamo da nas čekaju uslovno rečeno slabiji rivali, ali ćemo to iskoristit­i kako bismo se pripremile za ono što nas čeka, to je nadamo se fajnal siks - nije imala dilemu Jovana Stevanović, srednji bloker Srbije. Da podsetimo, plasman u narednu fazu takmičenja obezbediće četiri najbolje reprezenta­cije iz svake grupe, a bodovi protiv selekcija koje će nastaviti takmičenje se prenose.

 ??  ?? krajnji cilj - fajnal siks: tijana bošković
krajnji cilj - fajnal siks: tijana bošković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia