Blic

Liverpul u grotlu Vezuva

Italijani su u poteri za prvom pobedom u elitnom takmičenju posle remija sa Crvenom zvezdom, dok „crveni” žele da u Napulju potvrde trijumf iz prvog kola protiv PSž-a.

- Milan Zarić Stadion: „San Paolo” Kapacitet: 60.240 Sudija: Viktor Kasai (Mađarska)

Fudbaleri Liverpula, koji su prošle godine igrali u finalu Lige šampiona, na startu su bili bolji od Parižana i tako su potvrdili da žele ove sezone da naprave korak dalje, a veliki izazov u ostvarenju tog cilja bio bi im eventualni trijumf na stadionu „San Paolo”, jednom od najtežih gostovanja u Evropi.

„Crvene” će dočekati grotlo Vezuva i vatreni navijači Napolija, pa ni fudbalerim­a Liverpula neće biti tako jednostavn­o da dođu do željena tri boda. Svestan je toga i Alison, nekadašnji golman Rome, a sada čuvar mreže engleskog kluba, koji zna šta čeka njegove saigrače.

- Uvek je teško igrati u gostima protiv takve ekipe kakva je Napoli. U Napulju ćemo sigurno naspram sebe imati strastvene navijače, ali i tim koji će na teren izaći sa jakom željom da nas pobedi. Poslednji put kada sam igrao na jugu Italije moj klub je pobedio, no tada sam morao stvarno dobro da se potrudim, jer sam imao najviše posla u sezoni. Sve je jasno, čeka nas veoma težak posao, pogotovo što protivnik ima istu bazu igrača već tri ili četiri godine. Sjajan je osećaj pobediti u Napulju, upravo zbog te atmosfere i navijača koji vas teraju da date maksimum, a ja verujem da ćemo uspeti da ostvarimo i drugi trijumf u Ligi

šampiona - rekao je Alison za klupski sajt.

Liverpul je pobedom nad PSŽ-om uhvatio sjajan zalet u grupi C, u kojoj se nalazi i Crvena zvezda, sa kojom je Napoli na startu u Beogradu odigrao 0:0. Zbog toga će Napolitanc­i imati želju više da dođu do trijumfa, prvog u grupnoj fazi. Poslednji put ove dve ekipe sastale su se još pre osam godina, kada je u Italiji rezultat bio 0:0, a zanimljivo je da je tada za „crvene” igrao i Milan Jovanović, bivši reprezenta­tivac Srbije.

Ukoliko izabranici Karla Ančelotija žele da rezultat sada bude drugačiji i da slave, najpre će morati da zaustave udarni trio protivnika Salaha, Manea i Firmina, ali će Mertens, Hamšik, Insinje i ostale zvezde domaće ekipe morati da budu efikasnije nego što je to bio slučaj na otvaranju Lige šampiona na stadionu „Rajko Mitić”.

Ipak, naruku im ne ide forma, koja je veoma promenljiv­a, a zbog koje je Napoli već dobrano zaostao za liderom Juventusom u prvenstvu, a upravo je klub sa juga Italije minulog vikenda poražen od „stare dame” (1:3). Prethodno je zabeležen poraz od Sampdorije, pa i remi sa Crvenom zvezdom, te je jasno da Karlo Ančeloti nije uspeo da donese dodatni kvalitet posle odlaska Mauricija Sarija. Duel protiv Liverpula je prava prilika da Napoli započne seriju pobeda, samo da li će to biti baš tako lako ostvarivo?

 ??  ?? MohaMed salah će biti najjači adut liverpula protiv napolija i na toM Meču će pokušati da prekine Mini kriZu juriš po prvu pobedu u ligi šaMpiona: napadač napolija lorenco insinje Ospina, Hisaj, Kulibali, Albiol, Rui, Hamšik, Alan, Kaljehon, Zjelinski, Insinje, Mertens. Alison, Aleksander­Arnold, Van Dajk, Matip, Robertson, Henderson, Milner, Vajnaldum, Salah, Mane, Firmino.
MohaMed salah će biti najjači adut liverpula protiv napolija i na toM Meču će pokušati da prekine Mini kriZu juriš po prvu pobedu u ligi šaMpiona: napadač napolija lorenco insinje Ospina, Hisaj, Kulibali, Albiol, Rui, Hamšik, Alan, Kaljehon, Zjelinski, Insinje, Mertens. Alison, Aleksander­Arnold, Van Dajk, Matip, Robertson, Henderson, Milner, Vajnaldum, Salah, Mane, Firmino.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia