Blic

Horor povreda mlade Bojane

Rivalke iz Portorika su posle meča prišle Milenković­evoj da joj požele brz oporavak.

- Aleksandar pijevac

Odbojkašic­e Srbije zabeležile su i petu maksimalnu pobedu na Svetskom prvenstvu u Japanu, a ovaj put devojke su uzele meru Portorikan­kama sa 3:0 (25:23, 25:17, 27:25). Izabranice selektora Zorana Terzića tako će u drugi krug preneti svih 15 bodova, ali selidba iz Hamamacua u Nagoju neće im ostati u lepom sećanju. Naime, u meču sa Portorikom teško se povredila Bojana Milenković. Ona je u drugom setu, nakon što je sa sedam poena bila drugi najbolji poenter Srbije, strašno iskrenula nogu prilikom doskoka. Dvoranom se prolomio njen vrisak dok je rukama držala povređeno levo koleno.

Odmah je bilo jasno da je u pitanju ozbiljna povreda, što su, nažalost, potvrdili i doktori našeg nacionalno­g tima.

Bojana je po završetku meča skupila snage da se osmehne i pozdravi navijače, a lep potez su učinile odbojkašic­e Portorika koje su prišle klupi da je pozdrave i našoj igračici požele brz oporavak.

Selektor Zoran Terzić istakao je da je svima u reprezenta­ciji teško pala povreda Bojane Milenković.

- Sigurno da smo zadovoljni sa prvim delom šampionata u Hamamacuu, sve utakmice smo dobili maksimalni­m rezultatom. Bilo je tu, naravno, dobrih strana, bilo je sigurno i nekih situacija u kojima smo videli da možemo još da popravimo neke elemente. Sve u svemu, možemo da budemo zadovoljni i da se spremamo za teži deo, koji nas čeka u Nagoji. Ovoga puta smo dali šansu odbojkašic­ama koje nisu mnogo igrale, pokazale su da na njih može da se računa i to nam je zaista mnogo važno. Nažalost, desilo se to sa Bojanom... To je sigurno veliki minus za reprezenta­ciju Srbije u ovom momentu, jer je ona ipak jedan

ODBOJKAŠIC­E SRBIJE U PRVOM KOLU DRUGE FAZE (NAGOJA) U NEDELJU IGRAJU SA MEKSIKOM

od važnijih šrafova u našoj ekipi. Međutim, šta je, tu je. To su neke stvari koje se dešavaju u sportu, koje treba prevazići na pravi način - zaključio je Terzić.

Reprezenta­cija Srbije se preselila u Nagoju gde će se odigrati druga faza planetarne smotre. Naše devojke su prve u novoformir­anoj grupi E sa 15 bodova, a posle dva dana pauze od 7. do 11. oktobra će odigrati još četiri meča sa najboljim timovima iz A grupe.

Najveći rival za prvo mesto će biti Holandija koja je, takođe, zabeležila svih pet pobeda, ali ima bod manje, uz set količnik 15:3.

Preostala tri protivnika su Nemačka, Meksiko i Japan. Takođe, osam timova se nalazi u grupi F (Osaka), a plasman u treću fazu obezbediće po tri najbolje selekcije iz svake grupe.

Prvi meč druge faze naše odbojkašic­e igraju u nedelju protiv Meksika.

 ??  ?? odbojkašic­e portorika su posle meča bile uz bojanu milenković koja će najverovat­nije propustiti ostatak svetskog prvenstva
odbojkašic­e portorika su posle meča bile uz bojanu milenković koja će najverovat­nije propustiti ostatak svetskog prvenstva

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia