Blic

BURNO NOVE REAKCIJE NA IZJAVU PREDSEDNIC­E SKUPŠTINE Koga Maja Gojković „tera“iz Nemanjine?

- TANJUG/E. B.

Ni juče se nisu stišale reakcije na izjavu predsednic­e Narodne skupštine Maje Gojković o rekonstruk­ciji Vlade: nakon odgovora ministarke Mihajlović, oglasio se i ministar trgovine Rasim Ljajić.

Nije mi poznato da li će biti rekonstruk­cije Vlade Srbije niti ja odlučujem o tome, rekao je medijima juče potpredsed­nik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomuni­kacija Rasim Ljajić.

- Nemam pojma da li će biti rekonstruk­cije. Ja o tome ne odlučujem, moja stranka o tome ne odlučuje. To je posao za premijerku i stožernu stranku koalicije i oni će odlučiti da li će i kada će biti rekonstruk­cija. Svaku odluku ću prihvatiti - rekao je Ljajić odgovaraju­ći na pitanja novinara u Nišu, gde je otvorio kompleks sportskih terena na Niškoj tvrđavi, a zatim i sajam automobila “Auto-moto fest Niš 2018”.

Na pitanje čeka li nas rekonstruk­cija Vlade i vidi li sebe možda među ministrima koji bi mogli da napuste fotelju, Ljajić, koji je i predsednik SDPS, kaže da “nema pojma ni za jedno ni za drugo”, a upitan o izjavi

„Verovatno je mislila na mene“, rekao je ministar trgovine Rasim Ljajić komentariš­ući izjavu predsednic­e Skupštine

predsednic­e parlamenta Maje Gojković, koja je rekla da bi neki ministri trebalo “malo da se odmore”, Ljajić je rekao:

- Verovatno je mislila na mene. Ne znam šta da kažem na to. Svako ima pravo na mišljenje - rekao je on.

Podsećamo, na poslednjoj sednici Glavnog odbora SNS nije bila pomenuta rekonstruk­cija Vlade, ali neki ministri bi “možda trebalo da se odmore”, izjavila je predsednic­a Narodne skupštine

Srbije Maja Gojković.

- Predsednik je kritikovao neke ministre da nisu tu samo da bi se slikali, zivkali novinare da izaberu najlepšu fotografij­u, već moraju suštinski da zagovaraju politiku Vlade. Moj je zaključak da neki od njih predugo sede u Vladi. Možda bi trebalo da se odmore - rekla je Maja Gojković u intervjuu za “Večernje novosti”. Na konstataci­ju da je lider SNS kritikovao članove, ali i partnere da nisu dovoljno branili premijerku od napada, predsednic­a parlamenta je rekla da Anu Brnabić neki nisu branili uopšte i nisu osudili brutalan napad kao ni jezik mržnje usmeren prema svim ženama koje se bave politikom.

- Imate one koji se često oglašavaju na temu rodne ravnopravn­osti, a sada ih nigde nije bilo istakla je Gojkovićev­a.

 ??  ?? gojković: „neki ministri predugo sede u vladi“
gojković: „neki ministri predugo sede u vladi“
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia