Blic

Grčka i dalje omiljena destinacij­a za letovanje

SA UNIQA POLISAMA PUTOVALO ČAK 160.000 GRAĐANA SRBIJE

- P. O.

Uprkos katastrofa­lnim poplavama i požarima koji su letos pogodili Grčku, ova zemlja ostala je ubedljivo najpopular­nija turistička destinacij­a za koju je polise UNIQA putnog osiguranja kupilo 87.000 od ukupno 160.000 korisnika, odnosno njih 54 odsto.

Ipak, pretpostav­lja se da su nepogode uticale na to da sedam odsto osiguranik­a manje u odnosu na prethodnu godinu zatraži putno osiguranje za ovu zemlju.

Sa druge strane broj polisa za Tursku je ove godine bio petostruko veći, a broj polisa za Egipat dvostruko veći u odnosu na isti period prethodne godine. Kada je reč o Crnoj Gori i Hrvatskoj, i ovde je zabeležen porast od 20 odsto u broju polisa.

Prosečan broj dana na koje su se korisnici osiguraval­i i ove godine bio je 12, a pomoć lekara najčešće su tražili zbog alergija, stomačnih problema, upala uha, infekcija, uboda ježa i opekotina meduze. Od 1. juna do 31. avgusta na ime 2.900 odštetnih zahteva UNIQA osiguranje isplatilo je oko 350.000 evra.

Osiguranic­i su UNIQA centru za pomoć u toku letnje sezone uputili oko 6.300 poziva, od čega je čak 4.200, odnosno 67 odsto bilo putem besplatnog Viber broja. Zabeleženo je i oko 10 prijava za kašnjenje leta i gubitak prtljaga.

UNIQA je, kao lider na tržištu u prodaji putnog osiguranja, nastavila trend rasta sa 160.000, odnosno tri i po odsto više korisnika i pet odsto više polisa u odnosu na prethodnu godinu. Pored tradiciona­lnih, korisnici sve veću prednost daju online kanalima prodaje, o čemu svedoči podatak da je prodaja putnog osiguranja preko UNIQA veb-šopa ove godine porasla za gotovo 60 odsto.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia