Blic

Vratili smo se u ruševine jer nemamo gde!

- Aleksandar latas

Žitelji Dositejeve nepoverlji­vi prema obećanjima investitor­a da objekat može da se rekonstrui­še

Investitor „Astra plan”, koji je porušio kuću u Dositejevo­j ulici u Novom Sadu, nudi obnovu objekta, dok većina stanara odbija ovaj dogovor, a pojedine porodice su se vratile u porušene stanove.

Stanari nakon jučerašnje­g sastanka sa advokatima investitor­a smatraju kako je najbolje da više ništa nemaju sa “Astra planom”, jer kako kažu, dosta im je da slušaju obećanja. Sa druge strane, mesec dana plaćenog boravka u hotelu koji im je obezbedio Grad je isteklo, a neke porodice nisu uspele da nađu smeštaj, pa su se vratile u porušene kuće. Među njima ima i onih koji tvrde da niko od stanodavac­a neće da ih primi jer su Romi, iako u narednih šest meseci imaju novac od Grada da plate iznajmljen­e stanove.

- Prekjuče mi je bila žena u proveri ovde da vidi da li smo uredni i kako živimo. Iako je sve u najboljem redu i Grad nam daje 110.000 dinara za smeštaj, na kraju je rekla da je njen stan mali i da ćemo mi da trošimo puno vode. Ne znam šta da kažem, zgrožena sam i razočarana! Tražila sam stanove i po Petrovarad­inu iako mi dete prvačić ide u školu ovde u centar, ali čim vide da sam Romkinja, nešto slažu i ne daju nam smeštaj. Na kraju sam se, očajna, sa dvoje male dece, vratila u porušeno dvorište. Obavestila sam i Centar za socijalni rad kako niko neće da nas primi - rekla je Slavica Žiga, stanarka iz Dositejeve. Kako dodaje, još jedna porodica je imala isti problem, ali su juče izgleda našli smeštaj i sele se.

Dragan Mitrović, predstavni­k stanara iz Dositejeve, kaže da se čeka izlazak statičara u naredne dve nedelje na teren, koji treba da utvrde da li se šteta na stanovima uopšte može sanirati jer je sve od čerpića.

- Sad kao nama inve-

 ??  ??
 ??  ?? zgrada i dalje nalik na kućicu za barbike
zgrada i dalje nalik na kućicu za barbike

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia