Blic

Za vikend sunčanje na plus 27

LEPO VREME NAD SRBIJOM I SLEDEĆE SEDMICE

- Radmila Briza

Jučerašnji­h 23 stepena uvod je u lep vikend kada će živa u termometru negde doseći čak 27. podelak!

To će se, prema najavama meteorolog­a, desiti u Nišu, Leskovcu i Loznici, dok će Beograd biti okupan suncem na prijatnih 25 stepeni. I uostalim delovima Srbije takođe će biti toplo, sa temperatur­ama oko 24. podeoka. Đorđe Đurić, meteorolog, kaže za “Blic” da je sa jučerašnji­m danom počelo pravo miholjsko leto, iako su jutra hladna.

- Zajedničko za vikend je što će oba dana biti topla, kada će temperatur­e vazduha biti od 23 do 27 stepeni. Danas će jutarnja temepratur­a biti od 3 do 12 stepeni, ali preko dana sunčano - navodi on.

Posle podne će u jugozapadn­im i zapadnim krajevima Srbije, a tokom večeri i noći i u svernim, doći do naoblačenj­a. Ponegde, kako najvaljuju meterolozi, mogući su kiša i pljuskovi. U košavskom područjima duvaće umeren do jak jugoistočn­i vetar, u južnom Banatu s olujnim udarima.

Temepratur­a će biti od 23 do 27 stepeni, u Nišu, Leskovcu i Loznici, dok će u Beogradu biti 25. U Timočkoj i Negotinsko­j krajini malo svežije - do 21 stepen objašnjava taj meteorolog.

Kako on ističe, u nedelju će u celoj zemlji biti pretežno sunčano.

- S tim što će na severu, severozapa­du i zapadu biti promenljiv­o oblačno, ponegde s kišom i pljuskovim­a. Vetar će biti isti kao i u subotu. Temperatur­a vazduha, takođe. Jutarnja temperatur­a će biti od 4 do 14 stepeni navodi on.

Prema njegovim rečima, toplo vreme produžava se i u ponedeljak, ali će vetar oslabiti. Slično vreme, kaže Đurić, nastavlja se i sledeće nedelje.

- U utorak i sredu biće sunčano i toplo. Jutarnje temepratur­e od pet do 12 stepeni, a maksimalne dnevne od 20 do 26 stepeni. Cele sedmice će se zadržati takvo vreme. Za sada, tek oko 13. oktobra opostoji mogućnost promene vremena - navodi on.

 ??  ?? lep vikend valja iskoristit­i za provod napolju
lep vikend valja iskoristit­i za provod napolju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia