Blic

Vanja: Puna hala čeka našu pobedu

PARTIZAN VEČERAS DOČEKUJE OLIMPIJU

- Vladimir andonov

Crno-beli od 21 čas igraju prvu utakmicu na domaćem terenu ove sezone, dočekuju Ljubljanča­ne u okviru drugog kola Jadranske lige.

Tokom poslednjih nekoliko sezona, dueli Olimpije i Partizana uvek su bili uzbudljivi, a bek crnobelih Vanja Marinković poručuje: Prvi put ove sezone igramo na domaćem terenu. Iskren da budem, sa nestrpljen­jem smo dočekali taj dan kada ćemo igrati pred punom halom naših navijača. Puno nam je značila podrška i u Laktašima i u Zagrebu i u Trentu, ali sada je vreme za ono zbog čega je igranje u dresu Partizana nešto posebno. Olimpija dolazi posle ubedljive pobede protiv Mornara, imaju odličan tim i predstavlj­aće pravi izazov za nas. Verujemo jedan u drugoga, u naše sposobnost­i i da ćemo odigrati dobro i doći do pobede izjavio je Marinković.

Trener crno-belih Nenad Čanak je svestan kvaliteta protivnika.

- Utakmica je prilika da na pravi način materijali­zujemo pobedu iz Zagreba. Svesni smo da neće biti lako jer je Olimpija uvek pružala dobre partije u bivšem “Pioniru”. Očekujemo veliku podršku navijača, punu halu i nadam se da ta energija sa tribina neće biti kontraprod­uktivna za neke igrače koji nisu igrali u takvoj atmosferi. Olimpija ima izuzetno dobar sastav. Jaki su na spoljnim pozicijama. Šuterski su moćna ekipa koja je potpomognu­ta iskusnim Begićem pod košem. U prvom kolu protiv Mornara su odigrali fantastičn­o, što samo govori u prilog tome da nas čeka težak meč - istakao je Čanak. Rade Zagorac, pojačanje crnobelih, očekuje punu halu protiv Slovenaca.

- Ovaj projekat mladih i talentovan­ih igrača je vredan toga. Pokazali smo da zaslužujem­o pune tribine. Standard ove sezone treba da bude da se cela ekipa hrani dodatnim impulsom sa tribina. Tim je selektovan da imate u svakom godištu vodeće igrače u Evropi u svom uzrastu. Pecarski je ubedljivo najbolji u 2000, onda 1998. su Gegić i Aranitović, koji je svojevreme­no bio najbolji junior Evrope, Vanja je bio jedan od najboljih u 1997... Kada ih gledam, dođem kao veteran. Treći sam najstariji u ekipi, a prošle godine sam u Betisu nosio stvari kao najmlađi. Ima dosta razloga da se napuni hala - kaže Zagorac.

Partizan od starta sezone ima pobedu protiv Cedevite i poraz od Trenta

 ??  ?? Vanja Marinković, uzdanica partizana
Vanja Marinković, uzdanica partizana

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia