Blic

Vučić: Banditi se nisu čuli od naših navijača

UEFA POKRENULA POSTUPAK PROTIV PSŽ I CRVENE ZVEZDE

-

atmosfera na

Posle meča drugog kola C grupe Lige šampiona u Parizu, došlo je do žestokog okršaja navijača dva kluba, u kojem su francuski huligani napali pristalice našeg kluba.

Tim povodom je reagovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- To su banditi kojima je teško palo što ih niko, ni na njihovom stadionu, nije primetio, iako su imali ubedljiv rezultat. Nisu mogli da se čuju od gostujućih navijača, kojima je inače bilo zabranjeno prisustvo, pa su rešili motkama da iskale bes. Mi tražimo, kao što smo njima uredno slali izveštaje o ubistvu Brisa Tatona, da nam pošalju sva imena huligana koji su napadali navijače Crvene zvezde, pa da vidimo kako su i na koji način ti kriminalci kažnjeni. To je posao suverene države, a ukoliko se neko od njih sa fantomkama i motkama pojavi ovde, nastavićem­o saradnju sa francuskom državom

- rekao je Vučić.

Inače, mrlju na pobedu Parižana bacila su dešavanja posle utakmice u kojoj su navijači francuskog kluba napali pristalice crveno-belih. Zbog toga je reagovala i Disciplins­ka komisija UEFA koja je pokrenula postupak protiv obe ekipe, a prvak Francuske se oglasio saopštenje­m.

„PSŽ osuđuje nedopustiv­e incidente koji su se dogodili po završetku utakmice. Klub takođe osuđuje nasilje i upotrebu pirotehnič­kih sredstava. PSŽ nastoji da bez ikakvog odlaganja identifiku­je pojedince koji su izazvali incidente, i u tu svrhu usko će sarađivati sa pripadnici­ma policije i državnih vlasti. Osuđujemo postupke pojedinaca koji su se oglušili o dogovor sa klubom. Klub će preduzeti sve potrebne akcije u saradnji sa državnim i organima UEFA“, stoji u saopštenju Pari Sen Žermena.

Navijači Zvezde bili su smešteni na zapadnoj, istočnoj i južnoj tribini

 ??  ?? uzavrela
tribinama „parka prinčeva“
uzavrela tribinama „parka prinčeva“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia