Blic

KLUB POSTOJI VEĆ 121 GODINU

-

sam i za sve mlađe selekcije reprezenta­cije Srbije - kaže Zukanović za naš list.

Nastavak karijere je bio turbulenta­n. Posle Zvezde Miloša je put odveo u holandsku Bredu, gde je igrao sa pasošem Hrvatske.

- Tu me je zadesio veliki peh. Naime, Hrvatska tada još nije ušla u EU i nije bila u šengenskoj zoni. Sportski direktor Brede je mislio da ne treba da se traži dozvola od Saveza za mene, pa me je samo registrova­o. Igrao sam tri meča u Prvoj ligi, a posle toga dobio zabranu jer je Savez otkrio da Hrvatska nije ušla u Šengen. Nakon toga sam pauzirao četiri meseca, dok nisam potpisao za Lens gde sam ostao dve godine. Prve sezone je bilo teško, a u drugoj sam se odlično uklopio. Ceo klub je bio za to da ostanem, ali trener je hteo da dovede nekog napadača, a mene je put doveo u Pariz. Posle toga trener je vezao sedam poraza i oteran je iz kluba. To je bio najgori start u istoriji kluba.

Dolazak u Crvenu zvezdu iz Pariza bio je novi korak u životu.

- Čim sam došao u Pariz povredio sam se. Vratio sam se u drugoj polusezoni. Trenirao sam malo-pomalo. Centarfor koji je tad igrao stvarno je imao dobru sezonu, a potom je otišao u Sošo. Ja sam ulazio s vremena na vreme, a neke mečeve sam i počinjao. Nadam se da ću od ove sezone početi da igram na najboljem nivou. Kada sam došao bila je priča da samo Zvezde volim. Prvo srpsku, pa onda francusku. Šalili su se na moj račun da sam pogrešio zemlju i da sam ja u stvari hteo u Crvenu zvezdu iz Beograda. Čudno je to, za jednu karijeru igrati u dve Zvezde.

Sličnost dva crvenobela kluba je u vatrenim navijačima.

- I ovaj klub ima jako dobre navijače. Vatreni su. Sada prave novi stadion, jer žele da do 2021/2022. godine igraju prvu ligu. Sada još u klubu stvari nisu sjajne, ali će se to promeniti na bolje. Imam ugovor do 2020, pa Godina osnivanja: Status: Druga liga Francuske

Stadion: “Stadion Pariz” Kapacitet: 10.000 Trener: Redžis Braurd Predsednik: Patrik Hadad 1897.

NA KRAJU KARIJERE

ćemo videti.

Život u Parizu nije nešto što se dopada Zukanoviću.

- Nisam ljubitelj strane muzike, izlazaka i ne volim da budem u društvu stranaca. Nije ovde kao kod nas - da pozoveš prijatelje da se družite. Ovde sve mora da se planira sedam dana unapred, da se ugovara, pregovara. Mnogo volim Beograd i nedostaje mi.

PSŽ - Zvezda? Sve je jasno...

- Mislim da ne bi trebalo trošiti reči o PSŽ-U. Nejmar i Mbape su klasa više od svih fudbalera - zaključio je Zukanović.

Miloš trenutno nema devojku, ali ima jasnu poruku.

- Velika je razlika između naših devojaka i Francuskin­ja. Ne može to da se uporedi. Srpkinje su mnogo strastveni­je.

 ??  ?? iz naše u francusku zvezdu: miloš zukanović
iz naše u francusku zvezdu: miloš zukanović
 ??  ?? faruk Hadžibegić
faruk Hadžibegić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia