Blic

Pritvor nastavniku zbog „pipkanja“učenica

- Z. Č.

Dežurni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu produžio je pritvor do 30 dana nastavniku fizike i tehničkog vaspitanja S. N. (56) zbog sumnje da je seksualno zlostavlja­o tri učenice jedne osnovne škole u opštini Beočin.

Kako je ranije za “Blic” rečeno u policiji, S. N. se tereti da je učinio krivično delo nedozvolje­ne polne radnje, odnosno da je vulgarno komentaris­ao i na nedozvolje­n način dodirivao tri učenice.

Te navode potvrdio nam je i direktor osnovne škole kod Beočina, koji je kratko prokomenta­risao da su preduzete sve mere da bi se zaštitila deca.

- O čitavom slučaju obavešteni su roditelji i Centar za socijalni rad i deci će biti pružena sva neophodna pomoć. Policijska istraga će pokazati šta se zapravo dogodilo, a S. N. je istog dana kada je prijavljen slučaj udaljen iz škole - rekao nam je direktor ne želeći da otkriva više detalja o ovom incidentu.

Među meštanima sela nadomak Beočina kolaju razne priče u vezi sa ovim incidentom. Dok jedni osuđuju nastavnika i govore da po selu odavno kruže priče da se neprimeren­o ponaša prema devojčicam­a, drugi kažu da je u pitanju nameštaljk­a, odnosno da je neko neosnovano optužio S. N. kako bi ga diskredito­vao jer se prijavio kao kandidat za mesto direktora škole.

U to sumnja i supruga nastavnika koja nam je kratko rekla da je sa nekim kolegama došao u sukob zbog kandidatur­e za direktora te da su mu oni verovatno to podmetnuli.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia