Blic

„Iznad naših glava letele su flaše“

-

- Gledala sam ka vratima i iz tog pravca je odjednom upalo oko 15 muškaraca sa bejzbol palicama, metalnim i drvenim, od kojih su jedni imali kapuljače i fantomke, a drugi se nisu skrivali. Svi su bili u crnom i izgledali su kao navijači, starosti oko 30 godina. Počeli su da lome svaki sto i ono što se zateklo na njemu, bacali su flaše i čaše na goste. Bilo je kao na filmu. U prvi mah smo pomislili da imaju pištolje i da je to kraj prepričava još uznemirena devojka.

Sreća u nesreći je da nisu imali vatreno oružje, ali ih to nije sprečilo da naprave potpuni haos. Tukli su, kako kaže, koga su stigli, devojke, momke, tinejdžere, konobare, one koji su spas pokušali da nađu ispod stolova, bilo koga ko im je bio “pod zamahom palice”. U stravičnoj pometnji ljudi nisu uspeli da istrče napolje jer u klubu, kako kaže, postoji samo jedan izlaz, dok je toalet nadomak ulaza. Sklanjali su se od razularene bande gde god su stigli, a onda se desilo nešto što će naša sagovornic­a pamtiti do kraja života.

- Kada sam videla da su uleteli, krenula sam da se Incident u klubu u Beton hali ostavio je u šoku pevača Bojana Marovića, koji je tamo nastupao.

- U trenutku kada su uleteli, njih 15 ili možda 20, to niko ne zna, ja sam nastupao. Bina se nalazi u sredini, pa smo muzičari i ja bili na meti, ali mogu da kažem da smo za dlaku izbegli povrede - u neverici kaže pevač za “Blic”.

- Sve je letelo oko nas, čaše, flaše... Svi su mogli da budu povređeni jer su sve te stvari letele iznad naših glava. Još uvek pokušavam da se saberem i da shvatim šta se desilo jer mi se ovako nešto nikada nije dogodilo - u dahu nam je rekao Bojan. sklanjam i zvala drugarice koje je zarobio stampedo unezvereni­h ljudi. Zato sam krenula ka njima. U momentu sam stala, zaledila sam se, dok je jedan od huligana stajao na pola metra od mene i gledao me pravo u oči spreman da zamahne palicom. Večno ću pamtiti vrisak drugarice i njeno “čučni”, što sam i uradila i ostala nepovređen­a. Sve se desilo u deliću sekunde. Izleteo je jedan momak ispred i nasilnik ga je pretukao. Bila sam krvava, a krv nije bila moja - objašnjava naša sagovornic­a.

Opisujući nesvakidaš­nju - Prednji stolovi su bili demolirani. Mi smo pokušali da sklonimo devojke koje su bile tu blizu. Sve se odjednom desilo. Masa je samo krenula, to je bio stampedo. U trenutku se nije znalo ko je sa koje strane, da li sa njihove ili naše uzrujano priča Bojan i nastavlja da opisuje haos u Beton hali, kad su pretučeni obezbeđenj­e i gosti.

- To je bilo jedno divno veče u klubu koji je tek preksinoć otvoren, i stvarno mi je žao što se sve ovako završilo - uznemireno priča Bojan. bojan marović dramu, ona kaže i da su pojedini zaposleni pokušavali da zaštite goste, muškarci su stajali ispred žena i dobijali batine. Vrisci i plač su se prolamali klubom, nasilnici su bacali flaše i čaše u zid, dok je srča padala na zgrčene ljude, a onda je razularena grupa kao po komandi krenula napolje. - Sve je trajalo oko dva minuta. Ne znam da li je ostalo 30 netaknutih stolova, sve je bilo uništeno, krvi je bilo na sve strane, a članovima obezbeđenj­a su bile razbijene glave. Svi su se tresli i izlazili napolje, sigurno je bilo bar desetak povređenih. Ubrzo je došla jedna patrola policije, kada smo svi već bili napolju - kaže ona. Napadači su zatim, istom brzinom kako su i uleteli, i nestali iz kluba. Pored policije došla je i ekipa Hitne pomoći. Povređenim­a je pomoć ukazana na licu mesta, a nekoliko njih prevezeno je u bolnicu. Policija je obavila uviđaj i radi na identifiko­vanju napadača. Kako saznajemo, pregledaju se i snimci sa video-kamera unutar objekta i okoline. Motiv napada još uvek nije poznat

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia