Blic

Krstajić i bez Matića

Pored kapitena Aleksandra Kolarova, mečeve „orlova“sa Crnom Gorom i Rumunijom propustiće i Nemanja Matić, koji je takođe povređen.

- Aleksandar pijevac

Selektor Mladen Krstajić danas će u Staroj Pazovi okupiti najbolje srpske fudbalere za mečeve u Ligi nacija, a već je ostao bez dvojice, slobodno možemo da kažemo, najvažniji­h igrača.

Kapiten Aleksandar Kolarov je povređen i pauziraće nekoliko nedelja, dok je Krstajić neposredno pred dolazak u Beograd saznao da ne može da računa ni na Nemanju Matić. Prvotimac Mančester junajteda je u meču sa Njukaslom dobio dosta udaraca, ali je i pored svega ostao na nogama do kraja. Ipak, Matić se požalio doktorima koji su savetovali nekoliko dana mirovanja pre nego što počnu sa terapijama.

Kolarov će se danas pojaviti na prozivci, ali samo da poželi sreću svojim saigračima na gostovanji­ma Crnoj Gori (11. oktobar) i Rumuniji (15. oktobar) koja mogu da odluče i pitanje pobednika gupe 4 u Ligi 3. Krstajić na raspolagan­ju ima samo jednog klasičnog levog beka, Milana Rodića iz Crvene zvezde. Rodić je bio starter na početku takmičenja protiv Litvanije (1:0), ali je u poslednjih 15 minuta morao da prepusti mesto Kolarovu, u trenutku kada je domaćin počeo da napada. Protiv Rumunije (2:2) Kolarov je odigrao ceo meč.

Rezervnih opcija je malo u kratkom roku. Teško je očekivati da će selektor Krstajić da pozove Dušana Tošića iz Kine, dok iskusni Ivan Obradović ove sezone nije odigrao ni minut za Anderleht. Još jedna kombinacij­a je levi bek Partizana Nemanja G. Miletić, koji je dva puta bio pozivan u nacionalnu selekciju za prijateljs­ke mečeve. Po potrebi, na mesto Kolarova može da stane i centarhalf Jagoš Vuković koji je na početku karijere, istina retko, igrao kao levi bek.

Sa druge strane, i selektor Crnogoraca Ljubiša Tumbaković za meč u Podgorici, a verovatno i duže, ne može da računa na Stefana Savića i Nikolu Vukčevića. Marko Janković iz Partizana trebalo bi da bude spreman, dok se u nacionalni tim vraća iskusni Stevan Jovetić.

Posle dva kola Lige nacija, Srbija je među reprezenta­cijama koje su najduže loptu držale u svojim nogama, čak 62 odsto. Fudbaleri Crne Gore se nisu trudili da kontrolišu igru (48 odsto) i posed su prepuštali rivalima što, svakako, odgovora “orlovima”. Naši igrači su i više šutirali na gol, čak 37 puta (16 u okvir gola, 14 pored gola, 7 blokiranih šuteva i 5 prečki i stativa), a “đetići” samo 17 (8 u okvir gola). Takođe, imali smo i više precizniji­h dodavanja - 82 odsto (1052/1.234) u odnosu na 76 odsto (573/742).

Snaga crnogorsko­g tima je u odbrani, jer za 180 minuta nisu primili gol.

 ??  ?? dosta briga za podgoricu: selektor mladen krstajić nemanja matić zbog povrede neće igrati sa crnom gorom i rumunijom
dosta briga za podgoricu: selektor mladen krstajić nemanja matić zbog povrede neće igrati sa crnom gorom i rumunijom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia