Blic

Marin srušio Zemun da se zaboravi na Pariz

FUDBALERI CRVENE ZVEZDE SU U POSLEDNJIM TRENU Nemački internacio­nalac je bio brži od pištaljke sudije Jovanovića za deseti trijumf šampiona koji se ipak nije proslavio u 11. kolu Superlige.

- Aleksandar pijevac

Nejmar, Mbape i Kavani još su “igrali” u glavama fudbalera Crvene zvezde, koji su uz dosta problema uspeli da pobede Zemun sa 2:1 (1:1) u 11. kolu Superlige. Od početka meča u Gornjoj Varoši bilo je jasno da se crveno-beli fizički i, najviše, psihički nisu oporavili od neuspeha sa Pari Sen Žermenom i da je trener Vladan Milojević sa pravom strahovao za ishod. Bez nekoliko standardni­h fudbalera i sa dvojicom u špicu, šampion nije toliko tražio igru, koliko je tražio rezultat koji će ga ostaviti na čelu tabele sa sedam bodova prednosti u odnosu na prve pratioce Partizan i Radnički iz Niša.

Čovek odluke bio je najiskusni­ji fudbaler na terenu Marko Marin, čiji se dolazak na “Marakanu” polako isplaćuje. Nemački internacio­nalac je bio strelac na “Parku prinčeva”, a ponovo je njegov gol doneo radosti navijačima Crvene zvezde. Marin se u trenutku dok se sudija Srđan Jovanović spremao da označi kraj meča najbolje snašao u gužvi ispred gola Zemunaca i fantastičn­u asistencij­u Ričmonda Boaćija pretvorio u pogodak za pobedu.

- Pre svega, čestitam Zemunu na dobroj igri. Očekivao sam da ćemo biti na ovom nivou. Na sreću, slavlje gola vrednog tri boda: marin, babić i kafu završeno je onako kako je završeno. Imamo vremena da se odmorimo sada - rekao je Milojević.

U odnosu na sastav koji je igrao u Parizu, Zemun nisu videli kapiten Savić, Ben i Čaušić, dok su na klupi bili Jovičić i Simić. Milojević se odlučio za igru sa dva napadača, Pavkovim i Joveljićem, iza kojih su igrali Ebisilio i Marin. Ofanziva je mogla da se isplati već u trećem minutu posle greške golmana Miloševića, koji je povratnu

 ??  ??
 ??  ?? pamtiće se samo rezultat: vladan milojević
pamtiće se samo rezultat: vladan milojević

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia