Blic

Da, i to se dešava, Real na četiri meča bez gola

MADRIĐANI PROLAZE KROZ KRIZU, PORAŽENI SU OD ALAVESA

-

Očigledno je da bez Ronalda i Zidana nema igre, ali ni rezultata za kraljevski klub.

Možda zvuči neverovatn­o, ali je istinito - Real nije postigao gol na poslednja četiri meča! Klub koji je od osnivanja važio kao “mašina za golove” nalazi se u velikoj rezultatsk­oj, ali i igračkoj, krizi što se potvrdilo porazom od Alavesa (0:1) u osmom kolu Primere. Fudbaleri Reala su poslednji put nadmudrili golmana još 22. septembra, kada je Marko Asensio bio strelac u pobedi nad Espanjolom (1:0). Od tada, izabranici trenera Žulena Lopetegija pretili su rivalima praznim puškama, što su znali da iskoriste Sevilja (0:3), Atletiko (0:0), moskovski CSKA (0:1) i sada Alaves (0:1).

Zanimljivo je da su Madriđani kroz sličnu agoniju prolazili 1985. godine, kada su od 7. do 21. aprila vezali četiri meča bez postignuto­g gola, pri čemu su u sva četiri duela doživeli neuspeh (Atletiko

4:0, Inter 2:0, Valensija 1:0 i Erkules 1:0).

Te sezone su u prvenstvu završili kao peti, ali su u revanšu pobedili Inter sa 3:0 i plasirali se u finale Kupa UEFA, gde su bili bolji od Videotona (3:0 i 0:1) koji je pre toga eliminisao sarajevski Železničar i Partizan.

Jasno je da su odlasci Kristijana Ronalda i Zinedina Zidana ostavili dubok trag u klubu koji i pored dosta vrhunskih fudbalera nema pravu zvezdu. Bez obzira što je Luka Modrić pokupio sve individual­ne nagrade u prethodnoj sezoni, hrvatski reprezenta­tivac nije konkretna pretnja rivalima kao što je to bio Ronaldo. Takođe, Benzema, Bejl, Asensio i Isko jednostavn­o ne uspevaju da povežu dva dobra meča i zato ne čudi da je Real već upisao tri poraza.

Bez obzira na sve, ne bi trebalo da bude većih rezova na “Santijagu Bernabeuu”, bar ne do zimskog prelaznog roka. Real mora pod hitno da dovede zvučno ime i ponovo se priča o Mohamedu Salahu iz Liverpula.

Salah ove sezone ne prikazuje toliko kvalitetne igre kao prošle, mnogi se plaše da je bio “bum kratkog daha”, a možda i zbog toga Real želi da iskoristi momenat nesigurnos­ti u kojem bi probao da dovede ofanzivnog vezistu za manje para. Naravno, u igri je i Eden Azar iz Čelsija, koji je trenutno verovatno i najbolji fudbaler u Evropi.

FUDBALERI REALA SU POSTILI PROTIV SEVILJE (0:3), ATLETIKA (0:0), CSKA (0:1) I ALAVESA (0:1)

 ??  ?? garet bejl očigledno ne može da nasledi kristijana ronalda
garet bejl očigledno ne može da nasledi kristijana ronalda

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia