Blic

Pionir je opet crno-beli

NAVIJAČI NOSILI KOŠARKAŠE PARTIZANA DO POBEDE NAD OLIMPIJOM

-

Dvorana je bila krcata kao da se igrala Evroliga, kaže trener Nenad Čanak.

Crno-beli basket se vratio u Beograd! Košarkaši Partizana su posle turneje po Španiji, Lakštaša, Zagreba i Trenta konačno dobili priliku da pred svojim navijačima pokažu da ova ekipa zaslužuje veće poštovanje. Pobeđana je Olimpija sa 82:79 (18:16, 16:19, 22:21, 26:23) u drugom kolu ABA lige pred više od 6.000 navijača, u atmosferi koja je podsećala na vreme kada je Partizan igrao Evroligu.

Mlada i neiskusna ekipa trenera Nenada Čanka očigledno nije podlegla atmosferi u dvorani “Aleksandar Nikolić” pa je pokazala igru koja nagoveštav­a da će se crno-beli ozbiljno boriti za vrh tabele regionalno­g takmičenja. Najefikasn­iji na terenu radost košarkaša partizana posle pobede nad olimpijom

bio je Rade Zagorac (26 poena), ali su svi košarkaši dali doprinos za maksimalni­h 2-0 na startu sezone.

- Bitna pobeda za potvrdu trijumfa iz Zagreba nad Cedevitom. Mnogim igračima je ova atmosfera nova. “Pionir” je bio krcat kao da je Evroliga. Nadam se da ćemo borbom i zalaganjem, pa onda i rezultatom, da navedemo publiku na to da ovo postane normalno. Utakmicu smo dobili dobrom odbranom. Jedino loše je bilo nekontroli­sanje defanzivno­g skoka koji je možda opravdan deficitom u visini jer smo igrali sa Zagorcem na četiri, ali u ovakvim utakmicama kući ne smeš da dopustiš da te protivnik nadskače - rekao je trener Nenad Čanak.

Crno-beli će imati kratak predah jer već u utorak na svom terenu dočekuju Zenit iz Sankt Peterburga u drugom kolu Evrokupa. Partizan je na startu poražen od Trenta sa 82:73, dok su Rusi pobedili Ankaru sa 91:80. Zenit je, inače, jedan od glavnih favorita za osvajanje Evrokupa.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia