Blic

Hamilton već posle Suzuke hladi šampanjac

-

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je na Velikoj nagradi Japana na stazi Suzuka i tako napravio novi veliki korak ka odbrani titule. Britanac je bez većih problema ostvario trijumf uz ubedljivu prednost nad drugoplasi­ranim klupskim kolegom Valterijem Botasom. Treći je bio Maks Ferštapen iz Red Bula. Najbliži pratilac Hamiltona u generalnom plasmanu, Nemac Sebastijan Fetel trku je završio na šestom mestu i tako se verovatno oprostio od šampionske borbe u Formuli 1.

- Ceo vikend je bio odličan za našu ekipu. Sjajno je što smo opet osvojili prvo i drugo mesto i pokazali smo koliku snagu zapravo posedujemo. Ovo je najbolja staza na svetu, ne znam zbog čega više ne prave ovakve - naveo je Hamilton posle trke.

Britanac je naveo da mu je trijumf na Suzuki stazi veoma značajan.

- Veoma sam ponosan i zahvalan sam što imam priliku da radim ovo što radim. Dugo se trkam, ali je posle svake pobede sreća velika, kao i uvek. Imam utisak kao da je jedna od prvih, ali idemo korak po korak.

Njegovom klupskom kolegi Valteriju Botasu pripalo je drugo mesto.

- Sve je bilo kako treba i znao sam šta treba da radim, pa sam izvršavao plan na stazi. Na kraju sam imao malih problema sa gumama, to je bilo nezgodno, ali moj posao je bio da završim trku na drugom mestu. Nema zabrinutos­ti za vozilo i uspeli smo da sačuvamo motor, nije bilo drugih stvari - naveo je Botas.

Četiri trke do kraja šampionata u Formuli 1 Luis Hamilton ima 331 bod, a Sebastijan Fetel 264. To znači da će Britanac već u narednoj trci za Veliku nagradu SAD-A, koja se vozi za dve nedelje, imati priliku da odbrani titulu.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia