Blic

Habib premlatio Konora

Mekgregor se predao u četvrtoj rundi jer nije mogao da se izvuče iz “zagrljaja” Nurmagomed­ova, koji u karijeri ima skor 27-0.

- andrija bulatović

Habib Nurmagomed­ov ostao je šampion sveta u lakoj kategoriji UFC-A, nakon što je odbranio pojas savladavši Konora Mekgregora u nezaboravn­om meču u Las Vegasu, koji je privukao pažnju svih na planeti kojima je drag ne samo ultimajt fajt, već borilački sportovi uopšte. Ono što je usledilo odmah posle duela - posebna je priča jer takav skandal nije odavno viđen: izbila je opšta tuča u oktagonu i van njega.

Irac je u četvrtoj rundi bio primoran da preda, nakon što ga je Rus uhvatio u “gedore” i nemilosrdn­o gušio sve do momenta kada je dobio signal da je kraj. Ali, do tog kraja - trebalo je stići. Uz višemilion­ski auditoriju­m na internet prenosima, a nekoliko stotina miliona gledalaca uz male ekrane širom planete, prštalo je od samog starta, do trijumfaln­og završetka Rusa.

Nedeljama unazad, Konor je provocirao donekle mirnog momka iz Dagestana govoreći da nema šanse u Vegasu pred “njegovom publikom”, ali se ispostavil­o da je razlika u kvalitetu i te kako na strani Nurmagomed­ova koji je i dalje nepobediv u karijeri, sada sa učinkom 27-0.

Mekgregor je prvi ozbiljan udarac dobio u drugoj rundi, kada ga je Habibov kroše umalo bacio na zemlju, posle čega je inicijativ­a Rusa rapidno rasla. Provokacij­e i osmesi kod Irca su vremenom iščezavali, dok je Nurmagomed­ov imao jasan cilj da ga potpuno izmori, a onda i dokrajči, što je uspeo na veoma efektan način.

Već nakon prve runde videlo se da će Habib ići na to da obori Mekgregora u parter, a kada mu je to uspelo na način na koji je želeo, vezao je oko 20 udaraca, slao ih direktno u glavu izazivača, koji su napravili pravu pometnju kod Irca.

Držao se Konor koliko je mogao, ali je dvogodišnj­a pauza od UFC-A pokazala se kao preduga.

Sa druge strane, neprikosno­veni Habib je pokazao da će u budućnosti biti možda i najveći problem svakom izazivaču u ovom sportu jer je dominacija i sila koju je prikazao u Vegasu nešto što do sada nije viđeno.

Ono što je bacilo ljagu na čitav susret jeste momenat apsolutnog besa i nekontroli­sanosti Nurmagomed­ova, koji je nakon zvižduka rešio da se obračuna sa timom Konora Mekgregora, te je preskočio ogradu oktagona i počeo da se bije sa nekoliko ljudi istovremen­o. Konor, još uvek nesvestan dešavanja oko sebe, nemoćno je gledao iz kaveza tuču, a onda mu je jedan član Habibove ekipe prišao sa leđa i zadao nekoliko udaraca, nakon čega je nastala opšta tuča u ringu i oko njega.

Uz reakciju policije i obezbeđenj­a, sve se smirilo, Irac je brzo napustio dvoranu, a ubrzo i Rus, kome nije okačen šampionski pojas jer je atmosfera bila toliko napeta da je predstavni­k UFC-A Dejna Vajt objasnio kako je opasno uopšte dodeliti priznanje zbog publike koja je pobesnela.

Bilo kako bilo, na kraju ostaju brojke. Mekgregor je doživeo četvrti poraz u karijeri, uz 21 trijumf, dok je Habib nedodirlji­v sa 27-0.

 ??  ?? nurmagomed­ov je uhvatio mekgregora u „zagrljaj“iz kojeg irac nije mogao da se izvuče konor mekgregor se predao ruskom borcu u Četvrtoj rundi... ... a posle meča je došlo do opšte tuče u dvorani u las vegasu
nurmagomed­ov je uhvatio mekgregora u „zagrljaj“iz kojeg irac nije mogao da se izvuče konor mekgregor se predao ruskom borcu u Četvrtoj rundi... ... a posle meča je došlo do opšte tuče u dvorani u las vegasu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia