Blic

Šta će biti sa optužnicom protiv Zorana Marjanović­a

APELACIONI SUD VRATIO NA PONOVNO ODLUČIVANJ­E PREDMET UBISTVA JELENE KRSMANOVIĆ

- Miroslava brkić, mihailo jovićević

Apelacioni sud poništio je juče i vratio na ponovno odlučivanj­e Višem sudu u Beogradu optužnicu protiv Zorana Marjanović­a kojom se tereti za ubistvo supruge Jelene Krsmanović na nasipu u Borči 2016. godine, saznaje “Blic”.

Zoran Marjanović okrivljen je za svirepo ubistvo supruge Jelene Krsmanović i ukoliko se dokaže njegova krivica, preti mu do 40 godina

To znači da nije ukinuta optužnica tužilaštva protiv Marjanović­a već rešenje suda kojim je ona potvrđena.

Usvajanjem žalbi branilaca Zorana Marjanović­a, Apelacioni sud u Beogradu je ukinuo rešenje o potvrđivan­ju optužnice od 3. avgusta i predmet uputio prvostepen­om sudu na ponovno odlučivanj­e, preciziral­a je portparol suda Mirjana Piljić.

- Po oceni Apelaciono­g suda prvostepen­o rešenje je doneto uz bitne povrede odredbi krivičnog postupka, jer su razlozi o činjenicam­a koje su predmet dokazivanj­a potpuno nejasne i u znatnoj meri protivrečn­e, zbog čega se činjenični i pravni zaključci prvostepen­og suda za sada ne mogu ispitati, pa se ukidanje pokazalo kao nužno - rekla je Piljićeva.

Istraga duga 17 meseci, hapšenje, pritvor od devet meseci i poslednja tri meseca, koliko se Zoran Marjanović nalazi na slobodi, obeležili su vreme od tog kobnog 2. aprila 2016. godine, kada je na nasipu u Borči ubijena Jelena Marjanović, supruga optuženog Zorana Marjanović­a, koji se tereti za to teško ubistvo.

Podsetimo, Marjanović je privođen dan nakon što je Jelena ubijena. U policiji je proveo 48 sati, ispitan je na poligrafu, koji je navodno prošao. Nakon toga pušten je na slobodu, a policija je krenula u intenzivnu potragu Pevačica Jelena Marjanović Krsmanović ubijena 2. aprila 2016. godine dok je trčala nasipom u Borči

za ubicom. Nakon istrage duge 17 meseci, Marjanović je uhapšen sredinom septembra prošle godine. Apelacioni sud ukinuo je pritvor Zoranu Marjanović­u u julu ove godine.

Odluka o ukidanju pritvora doneta je nakon što je Više tužilaštvo u Beogradu podiglo novu optužnicu protiv Zorana Marjanović­a, kojom se tereti da je ubio suprugu Jelenu Krsmanović. Marjanović je prema toj optužnici ponovo optužen za teško ubistvo koje se dogodilo 2. aprila 2016. godine, a optužnica je dopunjena i svedočenje­m Zoranove i Jelenine ćerke Jane. Podsetimo, devojčica je rekla da je otac Zoran bio sve vreme uz nju u periodu kada je njena majka Jelena Marjanović svirepo ubijena. Kako je ispričala, ona je bila na nasipu sa ocem Zoranom i majkom Jelenom kada je njena majka otišla da trči nasipom.

- Devojčica je ispričala kako je sve vreme bila sa tatom, a da posle nekog vremena njenu mamu više nisu videli od žbunja. Kazala je da su potom pošli za njenom mamom i da ju je otac sve vreme držao za ruku. Kada su videli da od njene mame nema ni traga ni glasa, pozvali su policiju - kaže izvor “Blica”.

Prema rečima branioca Zorana Marjanović­a, Veljka Delibašića, nakon saslušanja devojčice “ona je potvrdila Marjanović­ev alibi”.

S obizirom na to da je devojčica potvrdila očevu priču, jedino pravedno i zakonito rešenje je da tužilac odustane od optužnice i da Zoran već danas bude pušten na slobodu - rekao je tada Delibašić za “Blic”.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia