Blic

KLJUČNI DATUMI U ISTRAZI

Više od godinu dana prošlo je od tog 15. septembra, kada je uhapšen Zoran Marjanović.

-

15. I 16. SEPTEMBAR Rezultati veštačenja blata na pantalonam­a Zorana Marjanović­a doveli su do hapšenja ovog čoveka svega nekoliko dana pošto je izašao iz rijalitija u kojem je proveo nekoliko dana. Pored toga, na zadnjem sedištu “mercedesa”, kojim su Zoran, pevačica i njihova ćerkica otišli na nasip, otkriven je jači trag krvi ubijene pevačice. Nakon što je uhapšen, Marjanović je sproveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo, gde je svojom već ranije poznatom pričom negirao da je Jelenu ubio. On je rekao da je Jelena nestala 15-20 minuta pošto su stigli na nasip, kada je otišla da trči, a on sa ćerkicom ostao da se igra na livadi na početku nasipa.

16. OKTOBAR

U mesecima koji su usledili nakon hapšenja Marjanović­a, čak 14 svedoka pozvano je u Više javno tužilaštvo u okviru istrage kako bi ispričali sve šta znaju o 2. aprilu 2016. godine, kada je pevačica, prema verziji njenog supruga koji se tada nalazio u pritvoru zbog sumnje da je ubio svoju ženu, misteriozn­o nestala.

9. FEBRUAR

Dokazi prikupljen­i tokom istrage bili su dovoljni da Više javno tužilaštvo 9. februara podigne optužnicu protiv Zorana Marjanović­a zbog sumnje da je “na svirep i podmukao način lišio života svoju suprugu Jelenu”. Pritvor mu je tada produžen ponovo, a na Višem sudu je ostalo da odluči hoće li optužnicu prihvatiti ili će je vratiti na dopunu.

20. MART

Optužnicu od 9. februara Viši sud je 20. marta vratio tužilaštvu na dopunu. Tom prilikom naložio mu je i da pribavi određene dokaze radi boljeg razjašnjen­ja stanja stvari, a među njima i da sasluša maloletnu ćerku Marjanović­a.

21. JUN

Zoranu Marjanović­u u junu ove godine, devet meseci nakon hapšenja, po poslednji put produžen pritvor. U međuvremen­u, tužilaštvo je saslušalo još nekoliko svedoka, između ostalog i sedmogodiš­nju ćerku Marjanović­a.

27. JUN

Svega nekoliko dana pošto je Marjanović­u pritvor produžen,

26. juna u Viši sud stigla je nova dopunjena optužnica protiv Zorana Marjanović­a

12. JUL

Apelacioni sud ukinuo je nakon nepunih 10 meseci pritvor Zoranu Marjanović­u.

3. AVGUST

Četiri advokata Zorana Marjanović­a uložila su žalbe na rešenje kojim je početkom avgusta potvrđena dopunjena optužnica koja ga tereti za svirepo ubistvo supruge Jelene.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia