Blic

Silovana pa ubijena pored Dunava

NOVINARKA VIKTORIJA MARINOVA (30) BRUTALNO LIKVIDIRAN­A

- Milica bajić, nataša ivanovski

Novinarka Viktorija Marinova (30) dobila je jake udarce u glavu, ali smrt je najverovat­nije posledica gušenja, saopštio je juče bugarski regionalni tužilac Georgi Georgijev.

Marinova je ubijena u subotu u bugarskom gradu pogranično­m gradu Ruse, a na jučerašnjo­j pres konferenci­ji lokalnih vlasti sopšteni su prvi zvanični detalji iz istrage.

- Njen mobilni telefon, ključevi od automobila, naočare i delovi odeće su nestali - rekao je Georgi Georgijev.

Prema njegovim rečima, policija trenutno istražuje sve mogućnosti, uključujuć­i i opciju da je ubistvo povezano sa istraživač­kim pričama na kojima je radila, ali za sada niko nije uhapšen, niti priveden.

- Moguće je da napadač nije ni znao ko je ta žena, da je napao da bi je zlostavlja­o i opljačkao. Činjenica da je ostavio toliko DNK i tragova, govori da ubistvo nije bilo planirano - rečeno je između ostalog.

Premijer Bugarske Bojko Borisov potvrdio je da je na licu mesta pronađeno mnogo DNK tragova, zbog čega veruje da je “pitanje dana kada će napadač biti pronađen”.

U međuvremen­u, bugarski mediji objavili su različite detalje o njenoj smrti, uglavnom pozivajući se na izvore bliske istrazi. Portal Btvnovinit­e. bg piše da je telo Marinove pronađeno kod obale Dunava u subotu i da je silovana pre okrutnog ubistva.

- Skoro svakog dana novinarka je trčala pored Dunava. U subotu je rekla prijatelji­ma da ide da trči kako bi se spremila za kros. Nekoliko sati kasnije, rođaci su počeli potragu za Marinovom, čiji je telefon u tom trenutku bio isključen. Negde posle 14 časova slučajni prolaznik video je mrlje od krvi i “neobičan objekat”, što je prijavio policiji - navodi ovaj sajt.

Bugarski sajt Razkritia piše da je ubica pobegao u Rumuniju. Navodno su pregledane sigurnosne kamere na kojima se ne vidi ubica, zbog čega se sumnja da je pobegao preko mosta na Dunavu u susednu državu. Kako dalje piše sajt, postoje dokazi da se ubica uplašio istrage i da je napustio Bugarsku nekoliko sati nakon brutalnog ubistva.

Marinova je bila novinarka i urednica na bugarskoj televiziji TVN. Izveštaval­a je o korupciji povezanoj sa fondovima EU, a nedavno je pokrenula emisiju pod nazivom “Detektor”. Sagovornic­i u prvoj epizodi koja je emitovana 30. septembra bili su novinari Dimitar Stojanov sa bugarskog sajta Bivol.bg i Atila Biro iz projekta “Romanian Rise Project”. Tema je bila upravo istraga o prevarama sa fondovima EU povezanim sa biznismeni­ma i političari­ma. Obojicu novinara bugarska policija nakratko je privela dok su istražival­i uništenje dokumenata nedaleko od Sofije, koji su, navodno, mogli da otkriju manipulaci­je sa EU fondovima od strane jedne privatne kompanije, objavili su “Izveštači bez granica”.

 ??  ?? viktorija marinova imala je šestogodiš­nju Ćerku
viktorija marinova imala je šestogodiš­nju Ćerku
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia