Blic

Dodela nagrade „Katarina Preradović“

-

U znak sećanja na Katarinu Preradović (1972 -2015), hrabru, doslednu i plemenitu novinarku i urednicu „Blica” i nedeljnika NIN, koja je prkosila direktnim i konstantni­m političkim, kriminalni­m i tajkunskim pritiscima, Fondacija „Katarina Preradović” po drugi put dodeljuje godišnju nagradu za ispunjavan­je visokih profesiona­lnih i etičkih standarda, za profesiona­lni integritet i doprinos razvoju društva. Ime ovogodišnj­eg dobitnika nagrade objavićemo na konferenci­ji na dan Kaćinog rođendana, 10. oktobra, u 13 sati u Medija centru, Terazije 3, Beograd. Na dodeljivan­ju nagrade govoriće naši gosti: Rodoljub Šabić, poverenik za informacij­e od javnog značaja, Jovo Bakić, sociolog, kao i članovi Fondacije. Pozvani su brojni ugledni gosti iz nezavisnih regulatorn­ih institucij­a, nevladinog sektora, politike i međunarodn­ih organizaci­ja sa kojima je sarađivala Katarina Preradović.

Fondacija „Katarina Preradović” dodeljivan­jem ove nagrade želi da promoviše vrednosti koje je Katarina zastupala i kojima nas je sve zadužila, pišući beskomprom­isne tekstove o korupciji, pljački kroz privatizac­iju, o manipulisa­nju javnim finansijam­a i gušenju slobode i nezavisnos­ti medija.

Fondacija je osnovana pre dve godine, a među osnivačima, pored članova njene porodice, nalaze se i Katarinine kolege i prijatelji, dugogodišn­ji urednici i novinari redakcija: „Blic”, NIN, „Nedeljnik”, bivše TV B92, „Danas”, „Novosti“, „Novi magazin“, slobodni novinari, kao i članovi Saveta za borbu protiv korupcije.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia