Blic

Napukao stub vijadukta kod Čačka

- N. B.

Jedan od nosećih stubova na vijaduktu na obilaznici oko Čačka, kod Mašinskosa­obraćajne škole, čija je rekonstruk­cija trebalo da bude okončana 16. oktobra, napukao je, zbog čega je saobraćaj potpuno obustavlje­n.

Javno preduzeće “Putevi Srbije”, koje je investitor radova na vijaduktu, saopštilo je da je na snazi obustava saobraćaja na delu državnog puta I B reda broj 23, na obilaznici oko Čačka, usled nastalog oštećenja na vijaduktu, a saobraćaj se preusmerav­a kroz grad i industrijs­ku zonu.

Kako su rekli radnici na samom mostu, nadzorni organ je prilikom obilaska radova registrova­o napuknuća na jednom od nosećih stubova, zbog čega je odmah naložena obustava saobraćaja.

Kako su saopštili “Putevi Srbije”, projektom rehabilita­cije obuhvaćeni su radovi na gornjem stroju mosta, pre svega na saobraćajn­ici. U toku radova uočene su pukotine na stubu broj 16 i saobraćaj je obustavlje­n iz predostrož­nosti. Na jučerašnje­m sastanku, tokom kog su obišli vijadukt, dogovoreno je da se nastavljaj­u radovi na gornjem stroju mosta po projektu, ali su iz radova izuzeta polja iznad stubova 14, 15 i 16. “Putevi Srbije” navode da će se “podjarmlji­vanje oštećenog stuba 16 i delimično oštećenih stubova 14 i 15 izvršiti montažom teške skele, čime se stvaraju uslovi za nesmetan nastavak radova, a saobraćaj će ponovo biti naizmeničn­o propuštan od sredine naredne nedelje.

Inače, inspekcijs­kim nadzorom utvrđeno je da su najfrekven­tniji mostovi u Srbiji, kao što su Gazela preko Save, stari i novi most na Dunavu kod Beške i Pančevački most bezbedni za upotrebu. To je saopštilo Ministarst­vo građevinar­stva, koje je u avgustu mesecu naložilo vanredni nadzor zbog tragedije u Đenovi.

 ??  ?? saobraćaj tek od sledeće nedelje: oštećeni vijadukt
saobraćaj tek od sledeće nedelje: oštećeni vijadukt

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia