Blic

Srpkinje igraju mušku odbojku

Devojke su zabeležile i sedmu uzastopnu pobedu sa maksimalni­h 3:0. Danas je predah, a u sredu od 12.20 igra se protiv Japana.

- Aleksandar Pijevac

Sedma utakmica zaredom završena je identičnim rezultatom za odbojkašic­e Srbije koje su sa maksimalni­h 3:0 (25:14, 25:20, 25:20) pobedile i Nemačku na SP u Japanu. Komentar nemačkog selektora Feliksa Koslovskog da “srpske devojke igraju mušku odbojku” dovoljno govori o odnosu snaga na terenu, ali i kvalitetu naše reprezenta­cije koja nije izgubila nijedan set.

Sistem takmičenja nije atraktivan za gledaoce, ali dobro dolazi trenerima da polako i bez velikog napora podižu formu svog tima. Selektor Zoran Terzić kaže da devojke u svaki meč ulaze kao da se igra finale.

- Nije lako odigrati ceo turnir u visokom ritmu, ali mi se trudimo da tako bude. To nije moguće uvek, kao recimo danas, kada smo posle dva sjajno odigrana seta dozvolili da nam u trećem padne koncentrac­ija. Dobra strana je da smo uspeli da se vratimo i pobedimo. Prava iskušenja u Japanu nam tek predstoje - rekao je Terzić.

Selektor je u pravu jer je naša reprezenta­cija prešla tek pola puta, a do jedne od medalja, nadamo se zlatne, deli nas još šest utakmica. Praktično, već od sledećeg duela sa Japanom, u sredu od 12.20 sati, počinje borba za što bolju poziciju pred ulazak u završnicu. Naime, u treću fazu će se plasirati po tri najbolje reprezenta­cije iz svake grupe, a dalje po dve ulaze u polifinale i konkurenci­ju za odličja. Praktično, jedan poraz može da obriše sve dosadašnje pobede.

Tijana Bošković je i bila najbolji igrač meča sa 17 osvojenih poena, dva više od Brankice Mihajlović. Terzić je meč sa Nemačkom iskoristio da odmori Jovanu Stevanović, dok je Tijana Malešević igrala samo u prvom setu.

Na osnovu dosadašnji­h igara, Srbija ne bi trebalo da ima većih problema sa Japanom, a odluka o tome ko će osvojiti prvo mesto u E grupi pada u četvrtak (9:10) kada igramo sa Holanđanka­ma koje takođe imaju sedam pobeda. U grupi F je identična situacija i pitanje ko će biti prvi, a ko drugi rešiće meč između SAD i Italije.

 ??  ?? tijana bošković je bila najefikasn­ija Protiv nemica sa 17 Poena
tijana bošković je bila najefikasn­ija Protiv nemica sa 17 Poena

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia