Blic

Poslednjih sedam mečeva

-

„U naredna dva meseca nas očekuje ukupno 17 utakmica“, kaže bek crveno-belih koji će igrati za reprezenta­ciju Crne Gore protiv Srbije.

Fudbaleri Crvene zvezde su u prethodne tri nedelje odigrali sedam mečeva, koliko je, recimo, imao i Liverpul u istom periodu. Crveno-beli su u evropskom ritmom izvukli, reki bismo, maksimum. Jedini poraz pretrpeli su od Pari Sen Žermena, dok su Napoliju uspeli da izvuku bod na startu Lige šampiona. U večitom derbiju je, takođe, bilo bez pobednika, a utisak je da je najteži duel bio u nedelju sa Zemunom (2:1).

Trener Vladan Milojević je pred početak sezone rekao da na raspolagan­ju ima dva podjednako kvalitetna tima, međutim, jasno je da naporno igranje na dva fronta polako uzima danak. Srećom, crveno-bele očekuje 12 dana predaha zbog reprezenta­tivnih akcija, a prvi naredni meč zakazan je za 20. oktobar kada na „Marakanu“stiže Rad. Četiri dana kasnije, Zvezda ide na noge Liverpulu.

- Iako imamo velikli igrački kadar, oseti se da je iza nas zaista veliki broj odigranih utakmica. Od prethodne pauze, koja je bila pre samo mesec dan, odigrali smo devet utakmica, i po dve za reprezenta­ciju. Mnogi timovi za celu polusezonu odigraju mečeva koliko smo mi do sada. Iz tog razloga svima nama u klubu izuzetno prija ova pauza. Istina, opet su tu utakmice za nacionalne timove, ali imaćemo vremena po povratku da se posvetimo dodatnom radu na taktici za naredne mečeve koji nas očekuju u crveno-belom dresu – rekao je desni bek Filip Stojković, za kog nema predaha jer će igrati za reprezenta­ciju

Crne Gore.

Stojković je iskren i kaže da pravi izazovi tek predstoje.

- Pred nama su još dva paklena meseca, odigraćemo još četiri utakmice u Ligi šampiona, 11 prvenstven­ih i dva meča u Kupu. Biće potrebno mnogo truda i rada, C. zvezda Radnik Napoli Partizan Napredak Mladost PSŽ Zemun ali očekujem da ekipa posle pauze bude još bolja, da budemo na visini zadatka. Imamo još 17 utakmica do kraja polusezone i sada je važno da pokažemo snagu i pobednički mentalitet.

Crveno-beli su pobedom nad Zemunom upisali i deseti trijumf u Superligi, za ostanak na plus sedam u odnosu na Partizan i Radnički iz Niša.

- Utakmica u Zemunu je bila vrlo važna za nas, tu smo pokazali da posedujemo karakter i pravi pobednički duh. Iako smo rano primili gol i promašili penal uspeli smo da se izdignemo, da dva puta u nadoknadi vremena zatresemo protivničk­u mrežu i osvojimo nova tri boda. Zemun je zaista dobra i čvrsta ekipa, a mi smo igrali sve vreme na njihovoj polovini, napadali smo i to je najvažnije - dodao je Stojković, koji će igrati za reprezenta­ciju Crne Gore protiv Srbije.

Liverpul Totenhem PSŽ Sautempton Čelsi Čelsi Napoli Mančester siti 6:0 0:0 1:1 3:0 2:1 1:6 2:1

2:1 3:2 3:0 1:2 1:1 0:1 0:0

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia