Blic

Oktobar mesec odluke

CRNOGORSKI FUDBALERI SPREMNI ZA VELIKI DERBI SA SRBIJOM

-

Naredna dva meča će rešiti dosta toga u našoj grupi, kaže golman “sokolova” Danijel Petković.

Ljubiša Tumbaković je ponovio da je za njega meč sa Srbijom (četvrtak, 20.30) kao bilo koji drugi i da nije potrebno da se dodatno podiže tenzija. Crnogorski selektor je pripreme za duel u Podgorici počeo u nedelju, dan ranije od kolege Mladena Krstajića, kako bi imao više vremena da pronađe adekvatne zamene za startere koji neće igrati zbog povreda.

- Srbija i Rumunija su pre početka Lige nacija važile za favorite. Međutim, slika se sada okrenula. Igramo dobro, imamo svoj stil i domaćini smo protiv Srbije. Činjenica je da obe reprezenta­cije traže bodove za prvo mesto u grupi i očekujem lep meč - rekao je Tumbaković.

“Sokolovi” su od juče i kompletni, odnosno selektor Tumbaković može da računa na sve fudbalere koji su zdravi i spremni za mečeve sa Srbijom (11. oktobar) i Litvanijom (14. oktobar). Stefan Savić, defanzivac madridskog Atletika, i Nikola Vukčević iz Levantea definitivi­no neće biti spremni da pomognu saigračima, međutim, Ljubiša Tumbaković na raspolagan­ju ima još 25 fudbalera, od kojih čak sedmorica igraju u srpskoj Superligi - po trojica u Partizanu i Čukaričkom i Filip Stojković u Crvenoj zvezdi.

Takođe, Tumbaković je rekao da bi rado u svom timu video još jednog fudbalera Partizana, napadača Nemanju Nikolića.

- Da, razmišljam o Nemanji. Nikolić je sjajan igrač i nije slučajno u Partizanu. Znam da je igrao za Grbalj i da ima korene u Crnoj Gori. Pratimo ga, pitanje je njegovog opredeljen­ja - dodao je Tumbaković.

Za razliku od Srbije, Crna Gora se na startu Lige nacija oslanja na odbranu kojom komanduje golman francuskog Lorijena, Danijel Petković.

- Oktobar je mesec u kojem će sve biti jasnije, bar što se tabele tiče. Mislim da naredna dva meča predstavlj­aju prekretnic­u u našoj grupi i naša je obaveza da iskoristim­o priliku. Oba meča su nam podjednako važna - rekao je Petković.

Crna Gora je u prvom kolu odigrala 0:0 u Rumuniji, da bi na svom terenu golovima Savića i Jankovića pobedila Litvaniju.

- Svima je jasno da je meč sa Srbijom važan, možda podjednako važan kao onaj sa Danskom u kvalifikac­ijama za SP 2018. na kojem sam imao priliku da branim. Mi mlađi smo propustili neke do velikih utakmica iz ranijeg perioda - dodao je Petković.

Očekuje se da će tribine stadiona u Podgorici biti ispunjene do poslednjeg mesta.

Tumbaković želi da za Crnu Goru zaigra i Nemanja Nikolić iz Partizana

 ??  ?? selektor ljubiša tumbaković kaže da ne može da računa na najjači sastav za meč sa srbijom
selektor ljubiša tumbaković kaže da ne može da računa na najjači sastav za meč sa srbijom
 ??  ?? crnogorski reprezenta­tivci su trenirali u podgorici
crnogorski reprezenta­tivci su trenirali u podgorici

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia