Blic

Čanak: Zenit stvoren da osvoji Evrokup

KOŠARKAŠI PARTIZANA VEČERAS (20) DOČEKUJU RUSKI KLUB

- J. Medić

Dres ekipe iz Sankt Peterburga nose igrači sa NBA iskustvom, kao i srpski reprezenta­tivac Marko Simonović.

Dva derbija u ABA ligi su dobijena, a sada je trenutak da košarkaši Partizana krenu sa pobedama i u Evrokupu. Rival je, međutim, za svako poštovanje, ali ne bi trebalo da zaboravimo da su u “Pioniru” padali i veći od Zenita iz Sankt Peterburga. Meč se igra večeras od 20 sati, a igrači i trener Nenad Čanak su uvereni da će tribine ponovo biti ispunjene do poslednjeg mesta, kao što je to bio slučaj protiv Olimpije.

- Zenit je ekipa koja je projektova­na da se kroz VTB ligu ili Evrokup domogne Evrolige za sledeću sezonu, o čemu svedoči i njihov sastav. Svesni smo igračke snage ruskog kluba, ali ćemo u utakmicu ući bez prevelikog respekta. Igramo kod kuće, pred našim navijačima i daćemo sve od sebe da pariramo Zenitu i da ih iznenadimo - istakao je Čanak.

Zenit je u prvom kolu na svom terenu pobedio Ankaru sa 91:80, dok je Partizan i pored dobrog otvaranja utakmice poražen u gostima kod Trenta sa 82:73. Rusi su uložili veliki novac u dovođenje velikih imena među kojima je svakako najzvučnij­e Brendon Dženings, plejmejker sa bogatim NBA iskustvom. Dženings je samo jedan od četvorice američkih košarkaša, među kojima je i krilni centar Džejlen Rejnolds, koji je prošle sezone u dresu Ređo Emilije bio najbolji skakač u Evrokupu. Potpisali su i bek šuter Šon Armand koji je stigao iz Gacijantep­a, kao i krilo Džerod Uthof koji je igrao u razvojnoj NBA ligi. Trener Sergej Karašev može da računa i na nekoliko iskusnih ruskih igrača, Kanađanina Filipa Skraba i našeg reprezenta­tivca Marka Simonovića, koji je bio džoker za Zenit na dosta važnih mečeva.

- Ulazimo u utakmicu svesni da moramo odigrati najbolje do sada kako bismo došli u situaciju da se borimo za pobedu. Mislim da iz utakmice u utakmicu rastemo kao ekipa i sigurno je da bi nam trijumf u današnjem meču mnogo toga doneo, kako rezultatsk­i, tako i na polju samopouzda­nja - naglasio je 18-godišnji centar Partizana Marko Pecarski.

Ulaznica još ima, a koštaju od 400 dinara za tribine do 2.500 dinara koliko košta mesto u VIP loži.

 ??  ?? rade zagorac i nenad Čanak pozivaju navijače u „pionir“za meč sa zenitom
rade zagorac i nenad Čanak pozivaju navijače u „pionir“za meč sa zenitom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia