Blic

EP usvojio amandman o korekciji granica

-

Spoljnopol­itički odbor Evropskog parlamenta velikom većinom glasova usvojio je Nacrt izveštaja o Srbiji s unetim amandmanom koji se odnosi na razgovore o mogućoj korekciji granica kao delu rešenja u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

Za Izveštaj koji govori o napretku koji je zvanični Beograd ostvario u procesu evrointegr­acija u poslednjih 12 meseci, gde se daje podrška nastavku evropskog puta, ali se i ukazuje na oblasti gde ima mesta za poboljšanj­a, glasalo je 49, a protiv su bila tri člana Spoljnopol­itičkog odbora.

Poslanici Spoljnopol­itičkog odbora glasanjem su u tekst izveštaja o Srbiji uneli i amandman koji se odnosi na razgovore o mogućoj korekciji granica kao delu rešenja u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

Podržava se dijalog kome posreduje EU kao okvir za postizanje sveobuhvat­nog dogovora između Srbije i Kosova. Smatra se da svaki sporazum može biti prihvatlji­v samo ako je obostrano usaglašen i uzima u obzir ukupnu stabilnost regiona i međunarodn­o pravo, zaključuje se u tekstu kompromisn­og amandmana koji obuhvata intervenci­je deset poslanika EP.

 ??  ?? david mekalister izvestilac ep
david mekalister izvestilac ep

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia