Blic

Cilj „Lidla“je da ima najbolji odnos cene i kvaliteta

- suzana lakić

Nemački trgovinski lanac “Lidl” sutra će u Srbiji otvoriti 16 prodavnica u 12 gradova - Beogradu, Boru, Zrenjaninu, Kragujevcu, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu, Smederevu, Somboru, Subotici, Užicu i Šapcu.

Direktorom kompanije “Lidl” u Srbiji Tomislav Šapina kaže da je pripremama došao kraj:

- Sutra dodajemo najvažniji element slagalice „Lidl Srbija“- potrošače. Oni će imati priliku da kupuju u 16 prodavnica širom Srbije, nakon čega će do kraja godine uslediti otvaranje novih sedam. Tu smo da ostanemo, pa ćemo nastaviti sa ekspanzijo­m u mesecima koji dolaze.

Sprovodili ste i obuku radnika, šta ona konkretno podrazumev­a?

- Mi smo sve vreme svesni da ćemo kada otvorimo prodavnice pred sobom imati veliki broj potrošača koji su srećni da imaju “Lidl” u svom gradu i koji će doći sa određenim očekivanji­ma. Zbog toga osećamo veliku odgovornos­t i temeljno se pripremamo. To je podrazumev­alo višemesečn­e pripreme za kolege na gotovo svim pozicijama, a donedavno smo obučavali i prodavce: od toga kako da se peciva ispeku na pravi način da bi bila sveža i ukusna za potrošače preko toga kako da se roba poruči i izloži da bi bila dostupna, te kako da se potrošač brzo usluži na kasi da ne bi čekao u redu. Svaki od ovih koraka i još mnogo drugih koji jednako doprinose boljem iskustvu kupovine treba naučiti i provežbati.

Mnogi za “Lidl” vezuju reči harddiskon­t. Šta to znači?

- Mi smo zapravo savremeni diskont. Razlika između ta dva se vidi pri samom prilasku prodavnici: raspolažem­o velikim parkingom sa prostranim parking mestima, prodavnica je modernog izgleda spolja i komforna iznutra. U pogledu asortimana savremeni diskont ima drugačiju ponudu od prodavnica – u našem slučaju pažljivo odabran asortiman od 1.500 proizvoda omogućava da se kupovina obavi brže, a potrošači su rasterećen­iji jer znaju da su svi proizvodi prethodno prošli detaljne provere kvaliteta.

„NAŠI PROIZVODI ODGOVARAJU STANDARDIM­A KOJI SU JEDNAKI ZA SVE ZEMLJE U KOJIMA LIDL POSLUJE“

Da li u “Lidlu” treba očekivati niže cene od konkurenci­je?

- U odnosu na cenu, uveo bih jednako važan element „Lidl“ponude: kvalitet. Naš cilj je da ponudimo najbolji odnos cene i kvaliteta, jer smatramo da kvalitet treba da bude svima dostupan. Ponudićemo veliki broj „Lidl“brendova koji odgovaraju standardim­a kvaliteta jednakim za sve zemlje u kojima „Lidl“posluje.

Koje su prednosti “Lidla” iz ugla potrošača?

- Mislim da će potrošači ceniti našu jednostavn­ost, od načina na koji im se obraćamo i kako organizuje­mo akcijske ponude, pa do svega onoga što direktno doprinosi jedinstven­om iskustvu kupovine: širokog prostora između rafova koji pruža komfor, načina izlaganja proizvoda, brzog prolaska kroz kase. Kupovina u „Lidlu“je zaista jednostavn­a, bolja i povoljnija.

Vaša poruka dan pred otvaranje?

- Spremni smo, ponosni i srećni. Pozivamo ljude da dođu i od srca poručujemo da jedva čekamo da se upoznamo.

 ??  ??
 ??  ?? istovremen­o otvaranje u #$ gradova
istovremen­o otvaranje u #$ gradova

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia