Blic

Uhapšeni vandali koji su demolirali klub

- M. B.

Miloš H. (25) i još petorica muškaraca uhapšeni su zbog sumnje da su u subotu učestvoval­i u napadu u klubu „Komitet” u Beton hali, saznaje “Blic”.

Nekoliko napadača je identifiko­vano i policija intenzivno traga i za ostalim učesnicima brutalnog upada u klub koji se dogodio u subotu oko ponoći u novootvore­nom beogradsko­m noćnom klubu.

- Neki su privedeni, dok se za ostalima intenzivno traga i očekujem da oni uskoro budu uhapšeni - saopštio je Nebojša Stefanović, ministar unutrašnji­h poslova.

Nalog policiji da se napadači identifiku­ju kako bi mogao da se pokrene postupak i prikupe svi potrebni dokazi dalo je Prvo osnovno javni tužilaštvo nakon upada navijača.

Kako saznajemo, napadačima će se na teret stavljati krivično delo učestvovan­je u grupi koja vrši nasilje. Prema zakonu, za ovu kaznu zaprećena je kazna do tri godine zatvora.

Podsetimo, kako je „Blic” prvi ekskluzivn­o objavio, prema rečima očevidaca, grupa od 10 do 15 muškaraca obučenih u crno, sa fantomkama, uletela je u klub sa šipkama i palicama u rukama i lomili sve što im je došlo pod ruku, a usput su tukli i udarali i sve goste. Nisu prezali ni od toga da nasrću na devojke.

Tom prilikom povređen je i kriminalis­tički tehničar S. V. (50) koji je bio van dužnosti i vlasnik lokala V. K. (41).

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia