Blic

Habiba čekaju batine

UFC ŠAMPION SVETA MORA NA RAPORT KOD OCA ZBOG PONAŠANJA

- A. Bulatović

Radi šta hoćeš u ringu, ali van njega... tamo su žene, deca... - kaže stariji Nurmagomed­ov.

Habib Nurmagomed­ov, neporaženi UFC šampion sveta u lakoj kategoriji, dočekan je kao heroj u Dagestanu. Nurmagomed­ov je pre tri dana odbranio titulu u Las Vegasu, pošto je u jednoj od najvećih borbi u ovom veku pobedio Konora Mekgregora. Rus je u četvrtoj rundi uhvatio rivala u “kragnu” i naterao ga da preda borbu u kojoj je Habib bio dominantan.

- Molio sam se bogu za jedno - da me ostavi samog u kavezu sa tim klovnom. Tražio sam to od njega svaki dan - rekao je Nurmagomed­ov na dočeku pred punim stadionom u Dagestanu.

Posle borbe preskočio je ogradu i napao Konorove članove tima jer su, kako kaže, stalno vređali njegovog oca, porodicu i veru. Zbog toga je mogao da ostane bez pojasa, ali Irac nije podigao optužnicu i Nurmagomed­ov je kažnjen oduzimanje­m dva miliona dolara.

- U vezi sa onim što se desilo kasnije, neki kažu da sam pogrešio, a neki da sam učinio pravu stvar. Ne možete orla ograničiti u kavezu dodao je šampion i za kraj je imao poruku za Mekgregora: Prvo što sam hteo da mu pokažem jeste razlika između naših ljudi i njegovih ljudi. Mi znamo našu istoriju, pretke i sve ono što su prošli. Ništa ne može da nas slomi!

Habib posle svega neće dobro proći. Njegov otac javno je obećao da će ga kazniti!

- Ocena za događanja u kavezu, čista desetka, ali van... Nemam komentar. Radi šta god hoćeš u ringu, ali van njega, tamo su deca, žene, drugi nedužni ljudi. Kazna je sada prioritet, malo ćemo ga nahvaliti zbog uspeha, moraću da ga udarim s leva ili s desna (smeh). Šalu na stranu, šta se desilo, desilo se... Postojaće sankcije sa finansijsk­e strane, ali je najvažnije da je pojas ostao u njegovom vlasništvu - objasnio je Nurmagomed­ov.

 ??  ?? divljački duel nurmagomed­ova i mekgregora
divljački duel nurmagomed­ova i mekgregora

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia